Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα προβλημάτισαν τη Wall

Απώλειες στη Wall Street καθώς απογοήτευσαν τα εταιρικά αποτελέσματα της Caterpillar. Ικανοποίησε το τρίμηνο της Boeing. Βλέπουν διατήρηση του QE οι επενδυτές. Ανέκαμψε το δολάριο από χαμηλό 2 ετών. Πτώση για πετρέλαιο, χρυσό.

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων κινήθηκε σήμερα η Wall καθώς απουσίαζαν οι σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικά η μετοχή της Caterpillar υποχώρησε 6,5% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων (βουτιά 44% στα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο) και την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το σύνολο του 2013.

Αντίστοιχα και ο τίτλος της Broadcom –εταιρεία τεχνολογίας- κινήθηκε χαμηλότερα καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε μειωμένη κερδοφορία και την περικοπή 1.150 θέσεων εργασίας.

Στον αντίποδα η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε 5,2% μετά την γνωστοποίηση αυξημένης κερδοφορίας και εσόδων στο γ΄ τρίμηνο. Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Boeing συμπλήρωσε 16 διαδοχικά κερδοφόρα τρίμηνα.

Πέρα όμως από τις εταιρικά αποτελέσματα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η Fed με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η Κεντρική Τράπεζα δε θα προχωρήσει σύντομα σε σταδιακή μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας καθώς η ανάπτυξη κινείται σε χαμηλότερους από τους προσδοκώμενους ρυθμούς.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,35% στις 15.413,26 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,47% στις 1.746,36 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,57% στις 3.907,09 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,82 δολ. με πτώση 8,5% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,7% στα 28,84 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από χαμηλό σχεδόν 2 ετών έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3750. Επιπλέον, το γεν ενισχύθηκε 0,7% σε σχέση με το δολάριο, στα 97,41.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε σε χαμηλό 3 μηνών καθώς κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,50%

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,4% στα 96.92 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 1.335 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v