Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική τάση στην Wall με Q3 στο επίκεντρο

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall μετά το ρεκόρ του S&P 500 στην χθεσινή συνεδρίαση. Στο επίκεντρο τα εταιρικά κέρδη τριμήνου, με ανακοινώσεις από βαρυσήμαντα blue chips. "Βουτιά" 5% για την Caterpillar. Σε χαμηλό 5μήνου το πετρέλαιο.

Μετά από μια ακόμη συνεδρίαση – ρεκόρ για τον S&P 500, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινούνται διορθωτικά, υπό την επιρροή βαρυσήμαντων αποτελεσμάτων κερδών τριμήνου εταιριών όπως η Boeing και η Caterpillar.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,48% στις 15.393 μονάδες, ο S&P κινείται 0,61% χαμηλότερα στις 1.744 μονάδες,  ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,83% στις 3.897 μονάδες.

Χθες στην Wall Street, τα υποτονικά στοιχεία για την απασχόληση στήριξαν υψηλότερα τις αγορές, καθώς υποδεικνύουν ότι η Federal Reserve δεν θα αρχίσει τις μειώσεις αγορών ομολόγων πριν το 2014.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση κι έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα αποτελέσματα κερδών γ΄ τριμήνου συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα.

Η Boeing αντιδρά με άνοδο 2% στην ανακοίνωση των μεγεθών της, ενώ η Caterpillar, που θεωρείται «βαρόμετρο» της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, υποχωρεί 5% καθώς το Q3 της δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες. Μετά την λήξη της συνεδρίασης, θα κοινοποιήσει μεγέθη η ΑΤ&Τ.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης αυτές τις ημέρες και οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Eli Lilly & Co. (+1%) και η Bristol-Myers Squibb Co.

Από το πεδίο των στατιστικών ανακοινώσεων δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικά μεγέθη, πέρα από τον δείκτη τιμών εισαγωγών και τον δείκτη τιμών οικιών FHFA.

Στις υπόλοιπες αγορές, το πετρέλαιο και τα μέταλλα υποχωρούν υπό το βάρος της ανάκαμψης του δολαρίου.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα 5 μηνών με πτώση 1,9% στα 96,43 δολάρια ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v