Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για τον S&P στη Wall Street

Τα μεγέθη για την ανεργία αναβάλλουν την ανάκληση της ρευστότητας από την Fed και ωθούν τον S&P σε νέο ρεκόρ πάνω από τις 1.750 μον. Εκτίναξη χρυσού 2%, σε υψηλό 2ετίας στο $1,38 το ευρώ. Πλούσια η συνεδρίαση και σε αποτελέσματα Q3.

Τα επί μακρόν αναμενόμενα στοιχεία για την ανεργία κινούν τα νήματα στην σημερινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μαζί με την πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 15.503 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,71% στις 1.757 μονάδες και διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,56% υψηλότερα στις 3.942 μονάδες.

Οι συναλλαγές διατηρούν το μοτίβο των προηγούμενων συνεδριάσεων της Wall Street, με σχετικά ήπιες διακυμάνσεις στα επίπεδα ρεκόρ όπου παραμένουν οι βασικοί δείκτες.

Με τα σημερινά του κέρδη, ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 23% μέχρι στιγμής στο έτος. Αν η άνοδος συνεχιστεί και ξεπεράσει το 23,5% του 2009, θα είναι η καλύτερη ετήσια άνοδος μετά το 26% του 2003.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η ανακοίνωση των μεγεθών για την απασχόληση, που γίνεται μετά από πολυήμερη καθυστέρηση, καθώς πολλές υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου παρέμειναν κλειστές επί 15ήμερο πρόσφατα, εξαιτίας της πολιτικής ασυμφωνίας για τον προϋπολογισμό.

Ανακοινώθηκε ότι ι θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 148.000, με συγκριτικά μικρή δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 7,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο 2008.

Η περιορισμένη βελτίωση στις νέες θέσεις εργασίας, δημιουργεί την αίσθηση ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Fed θα καθυστερήσει να ξεκινήσει την αποκλιμάκωση της παροχής ρευστότητας, αναμένοντας πιο πειστικές ενδείξεις για βελτίωση στην απασχόληση.

Ανακοινώθηκαν στην συνέχεια στοιχεία για την οικοδομική αγορά. Οι κατασκευαστικές δαπάνες ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών τον Αύγουστο, εμφανίζοντας άνοδο 0,6% στα 915,1 δισ. δολάρια.

Από το μέτωπο των ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας Q3, η DuPont de Nemours & Co., η Delta Air Lines και η Lockheed Martin βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η Netflix εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Texas Instruments διολισθαίνει 3%.

Κινητικότητα επικρατεί και στην μετοχή της Apple, εν μέσω της ανακοίνωσης των νέων εκδόσεων iPad και iPad Mini.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν κάτω από τα 100 δολ. ανά βαρέλι.

Οι τιμές χρυσού ενισχύονται αισθητά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να ενισχύεται 1,92% στα 1.341 δολ. ανά ουγκιά.

Το δολάριο υποχωρεί και κινείται κοντά σε χαμηλό 2013, με το ευρώ να εκτινάσσεται 0,87% στα 1.38 δολ. από 1,3682 δολ. στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο 2011.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v