Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall λόγω απασχόλησης

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις στη Wall εν αναμονή της ανακοίνωσης των κρίσιμων στοιχείων ανεργίας στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα γ' τριμήνου. Κρατήθηκε στα 1.000 δολ. η Google.

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων κινήθηκε σήμερα η Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των στοιχείων ανεργίας του Σεπτεμβρίου την Τρίτη.

Τα στοιχεία ανεργίας χαρακτηρίζονται κρίσιμα από τους αναλυτές καθώς αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επικείμενη απόφαση της Fed για την έναρξη μείωσης των προγραμμάτων ρευστότητας στις ΗΠΑ.

Επιπλέον οι αναλυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τη ζημιά που πιθανός προκάλεσε το κυβερνητικό «λουκέτο» στους διάφορους τομείς της αμερικανικής οικονομίας.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της McDonalds υποχώρησε 0,7% καθώς οι πωλήσεις της αλυσίδας fast food ήταν κατώτερες των αναμενόμενων.

Αντίστοιχα και ο τίτλος της Gannett Co. Inc. σημείωσε απώλειες 2,2% μετά την ανακοίνωση πτώσης 4% στα έσοδα του ομίλου.

Επιπλέον η μετοχή της Google κρατήθηκε για δεύτερη ημέρα πάνω από τα 1.000 δολάρια παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν σήμερα στον τίτλο.

Στον αντίποδα η μετοχή της Hasbro ενισχύθηκε 5,3% καθώς η εταιρεία πώλησης παιχνιδιών γνωστοποίησε αποτελέσματα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές έχουν ήδη αναβαθμίσει στο 2,5% τις προβλέψεις αύξησης της κερδοφορίας για τις εισηγμένες εταιρείες στο δείκτη S&P έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 1,7%.

Έως σήμερα στις 104 εταιρείες του S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, τα καθαρά κέρδη κατά μέσο όρο έχουν αυξηθεί 4,5% και αντίστοιχα οι πωλήσεις 2%. Επιπλέον το 70% των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,05% στις 15.392,01 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,01% στις 1.744,64 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,15% στις 3.920,05 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 6,30 δολ. με άνοδο 7,7% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,1% στα 28,45 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό 8 μηνών έναντι του ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 0,2%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3665. Επιπλέον, το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το γεν, στα 98,21.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανέκαμψε από το χαμηλό 12 εβδομάδων καθώς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,61%

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,6% στα 99,18 δολάρια ανά βαρέλι, σε χαμηλό αντίστοιχο των αρχών Ιουλίου, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,1% στα 1.315 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v