Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει το ρεκόρ ο S&P 500

Έπιασε τα $1.000 η μετοχή της Google, που πραγματοποιεί ράλι 13%. Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall, με τον S&P να διευρύνει το χθεσινό ρεκόρ. Κέρδη για GE και Morgan Stanley. Ενισχύεται το πετρέλαιο. Απώλειες για χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Σε θετικό έδαφος η Wall, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Google, της Morgan Stanley και της General Electric και στα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα.

Ο Dow Jones κινείται 0,03% υψηλότερα στις 15.377 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,54% στις 3.884 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει άνοδο 0,22% στις 1.737 μονάδες.

"Οι επενδυτές ετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα με ένα αίσθημα ανακούφισης. Με μια πιο χαλαρή διάθεση μετά την πίεση των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό, οι επενδυτές είναι σε θέση να εστιάσουν περισσότερα στα εταιρικά κέρδη και στα οικονομικά στοιχεία" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg.

Aπό το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η Κίνα ανακοίνωσε πως αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 7,8% σε ετήσια βάση, από 7,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα στοιχεία είναι σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων όπως αποτυπώθηκαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο ρυθμός ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο 2,2% το τρίτο τρίμηνο.

Ράλι 13% για την μετοχή της Google. O τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα $11,92 δισ. τα οποία ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό των $1.001.

Η Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 2,8%, μετά την ανακοίνωση εσόδων $8,1 δισ. το τρίτο τρίμηνο, που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η General Electric κινείται 2,7% υψηλότερα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στις παραγγελίες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,38% στα 1.318 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,72% στα 101,40 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,36.

Κέρδη καταγράφουν τα treasuries. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,53%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v