Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για στατιστικά και Q3 στην Wall Street

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall, αναμένοντας τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και την πληθώρα των στατιστικών μεγεθών που έχουν συσσωρευτεί. Μικρές διακυμάνσεις στα επίπεδα ρεκόρ. Κάτω από τα $100 το πετρέλαιο.

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρακολουθώντας τις πολλές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου και τις στατιστικές ανακοινώσεις που έχουν συσσωρευτεί.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 15.366 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,14% 1.742 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,07% υψηλότερα στις 3.917 μονάδες.

Εξαιτίας του 15ήμερου «λουκέτου» σε αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες, δεν ανακοινώθηκαν μια σειρά στατιστικά δεδομένα στο προηγούμενο διάστημα, που έχουν συσσωρευτεί και θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Πρώτη και κυριότερη ανακοίνωση, θα είναι τα αυριανά στοιχεία για την ανεργία Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 7,3%.

Τα μεγέθη για την απασχόληση θεωρούνται από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες για το πότε θα αρχίσει η κεντρική τράπεζα Federal Reserve να μειώνει την παροχή ρευστότητας στην αγορά.

Η σημερινή ήπια άνοδος ακολουθεί την τάση της περασμένης εβδομάδας, κατά την οποία S&P 500 αναρριχήθηκε σε νέα ιστορικά ρεκόρ, αντλώντας στήριξη από καλές ανακοινώσεις Q3, όπως της Google και της Morgan Stanley.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σήμερα κοινοποιούν τα μεγέθη τους η McDonald's (-1,47%), η Halliburton (-0,3%), η Gannett καθώς και η τεχνολογική Netflix μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της J.P. Morgan Chase & Co. δεν αντιδρά ιδιαίτερα στον συμβιβασμό 13 δισ. δολ. με τις αρχές σχετικά με παρανομίες στην πώληση στεγαστικών προϊόντων.

Σήμερα από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις οικιών, που μειώθηκαν 1,9% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές αλλά και της ανόδου στα στεγαστικά επιτόκια, όπως ανακοίνωσε η ένωση κτηματομεσιτών.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα περισσότερα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια εμφανίζουν θετικά πρόσημα, ενώ ήπια ανοδική εικόνα επικρατεί και για τις τιμές του χρυσού, που κερδίζει 3 δολάρια στα 1.318 δολ. ανά ουγκιά. 

Το συμβολαιο του πετρελαίου αντιθέτως, υποχωρεί 1,1% στα 99,71 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v