Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τεχνολογική "βουτιά" στην Wall Street

Τη χειρότερη επίδοση από τον Ιούνιο του 2012 σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης. Ισχυρές πιέσεις και σε Dow, S&P. Απώλειες 5% για Facebook και 4,8% για Yahoo. Στο επίκεντρο τα τραπεζικά Q1. Κέρδη 1,3% για χρυσό και 2,6% για άργυρο. Χαμηλότερα το πετρέλαιο.

Τα καλά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση ευνόησαν την επενδυτική ψυχολογία στο άνοιγμα της Wall Street, δημιουργώντας μικτά πρόσημα, αλλά η "επανάληψη" της κάθετης πτώσης τεχνολογικών μετοχών "έβαψε κόκκινα" τα ταμπλώ μετά το πρώτο 2ωρο των συναλλαγών.

Η «δεύτερη ανάγνωση» των πρακτικών της Federal Reserve και τα δυσοίωνα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας συνέβαλαν στην πτώση. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 1,3% στις 16.223 μονάδες, ο S&P που περιλαμβάνει πολλές μετοχές βιοτεχνολογίας, υποχωρεί 1,72% στις 1.841 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 2,8% χαμηλότερα στις 4.066 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές και ειδικά οι κλάδοι ιντερνετ και βιοτεχνολογίας, που υπέστησαν την περασμένη εβδομάδα σοβαρή πτώση αλλά διόρθωσαν χθες ανοδικά, επανέρχονται σήμερα σε έντονα πτωτική πορεία. 

Η Wall Street έκλεισε χθες με ισχυρή ανάκαμψη, που όμως κατά τους αναλυτές οφειλόταν κατά κύριο λόγο σε short covering όσων είχαν αδύναμες θέσεις, ενώ οι όγκοι συναλλαγών ήταν πολύ περιορισμένοι.

Την χθεσινή άνοδο βοήθησαν οι καθησυχαστικές ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σήμερα, «ξαναδιαβάζοντας» τα πρακτικά, οι επενδυτές διαπιστώνουν ότι η αποκλιμάκωση της παροχής ρευστότητας από την Fed δεν έχει αλλάξει, ενώ παράλληλα η οικονομική ανάπτυξη προβλέπεται να παραμείνει χαμηλότερη του μακροχρόνιου μέσου όρου.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα πάντως ανακοινώθηκε ευνοϊκή εξέλιξη στην αγορά εργασίας, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών στις 300.000. Η τελευταία φορά που βρέθηκε ο αριθμός των νέων ανέργων στο «ορόσημο» των 300.000 ήταν τον Μάιο του 2007.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Ο «χορός» των τραπεζικών αποτελεσμάτων αρχίζει την Παρασκευή που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι όμιλοι JP Morgan Chase και Wells Fargo.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι εταιρίες Imperva (-35%), η Family Dollar Stores (-4%) και η Rite Aid Corp. (+9,3%).

Η Bed, Bath & Beyond υποχωρεί 5% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Η Farmland Partners Inc. πραγματοποιεί σήμερα το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού εκτινάσσεται 1,3% και του αργύρου 2,6% ενώ το πετρέλαιο κινείται ελαφρώς χαμηλότερα.

Ειδικότερα το συμβόλαιο του χρυσού στην Νέα Υόρκη κερδίζει 14 δολάρια στα 1.321 δολάρια ανά ουγκιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v