Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο προσκήνιο. Χάνει τις 4.000 μονάδες ο Nasdaq. Απώλειες 3,3% για την JP Morgan. Πτώση πάνω από 1% για Facebook και Netflix. Οριακές απώλειες για χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες, με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της JP Morgan να επισκιάζουν τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές παραγωγού.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,9% στις 16.026 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,36% στις 3.999 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,93% στις 1.816 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Nasdaq υποχώρησε 3,1%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τον Νοέμβριο του 2011.

"Ακόμα μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπή κέρδη, αλλά το συνολικό επίπεδο των κερδών πιθανότατα δεν θα ενισχυθεί όσο αναμενόταν" δήλωσε αναλυτής της Sturgeon Capital στο Bloomberg. "Η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να παραμείνει ισχυρή, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολύ ισχυρότερη πρόσθεσε.

"Είναι μια καλή υπενθύμιση ότι οι αγορές δεν πάνε μόνο προς τα πάνω. Ενώ η μακροχρόνια προοπτική είναι θετική, χρειαζόμαστε αυτά τα βήματα προς τα πίσω. Χρειαζόμαστε αυτού του είδους την υποχώρηση" σημείωσε στο Bloomberg στέλεχος της Charles Schwab, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό 2,2 τρισ. δολαρίων.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,5% τον Μάρτιο, τη μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2013. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα ενισχυθούν κατά 0,1%. Το Φεβρουάριο ο δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 0,1%.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννιά μηνών. O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ανήλθε στις 82,6 μονάδες από 80 μονάδες το Μάρτιο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της JP Morgan υποχωρεί 3,3%. H αμερικάνικη τράπεζα ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών στα 5,3 δισ. δολάρια το α΄ τρίμηνο του 2014. Τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας ανήλθαν στο 1,28 δολάριο ανά μετοχή, έναντι 1,59 δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Oι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν κέρδη 1,40 δολ.

Η μετοχή της Gap υποχωρεί 4,6%, μετά την ανακοίνωση για πτώση 6% στις πωλήσεις Μαρτίου.

Aπώλειες πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές του Facebook, του Twitter, της Netflix και της Yahoo.

Άνοδο 6,65% καταγράφει η μετοχή της H&R Block, ύστερα από ανακοίνωση της εταιρείας ότι ήρθε σε συμφωνία να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού στην BofI Federal Bank.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο 1,38.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει μικρή πτώση 0,11% στα 1.319 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 0,81% στα 104,24 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v