Εκοψε την ...φόρα της Wall Street η J. Yellen

Τα αποτελέσματα JPMorgan και Citi είχαν θετική επίδραση, αλλά οι δηλώσεις από Fed για επιτόκια και αποτιμήσεις περιόρισαν τα κέρδη στην Wall Street . Εντονες πιέσεις στον Nasdaq. Στο επίκεντρο τα τραπεζικά και τεχνολογικά Q2. Πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Θετική ήταν η υποδοχή της Wall Street στα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών J.P. Morgan Chase και Goldman Sachs και οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με νέα άνοδο και τον δείκτη Dow Jones σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Ωστόσο οι δηλώσεις της προέδρου της Federal Reserve για τα επιτόκια και τις αποτιμήσεις μετοχών, περιόρισαν την άνοδο και επέβαλαν μικτά πρόσημα. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 17.065 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,66% στις 4.411 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 1972 μονάδες.

Η Janet Yellen, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα αυξηθούν νωρίτερα και επιθετικότερα απ'όσο αναμένουν οι αγορές.

Η διοικητής δήλωσε επίσης ότι οι αποτιμήσεις ορισμένων μετοχικών κλάδων, όπως η βιοτεχνολογία και τα social media, είναι "τραβηγμένες" και αυτοί οι κλάδοι εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες στο χρηματιστήριο, πιέζοντας έντονα τον δείκτη Nasdaq.

Από το μέτωπο των Q2, η μετοχή της J.P. Morgan Chase ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση για καθαρά κέρδη 1,46 δολ. ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο.

Η Goldman Sachs (+1,8%) ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 3,05 δολ.

Η Johnson & Johnson περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους η Yahoo και η Intel.

Από το στατιστικό μέτωπο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση των μεγεθών για τις λιανικές πωλήσεις, που αυξήθηκαν τον Ιούνιο στην αμερικανική αγορά με την μικρότερη άνοδο από τον Ιανουάριο. Πάντως εξαιρουμένων των κλάδων αυτοκινήτων και οικιακών ειδών, εμφανίστηκε άνοδος 0,4% στις πωλήσεις και η ανακοίνωση έχει μικτή επίδραση.

Η Wall Street ανέκαμψε χθες, καθώς τα κέρδη της Citigroup και άλλων τραπεζών στήριξαν τον Dow σε κλείσιμο πάνω από τις 17.000 μονάδες.

Η θετική χρηματιστηριακή διάθεση συνεχίστηκε το πρωί στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στην Ευρώπη τα κέρδη είναι περιορισμένα, εξαιτίας της ανακοίνωσης του δείκτη ZEW που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Το ευρώ διολίσθησε μετά την ανακοίνωση της πτώσης του γερμανικού δείκτη ZEW επί 7ο μήνα.

Αρνητική παραμένει η πορεία των τιμών του πετρελαίου, που διολισθαίνει κάτω από τα 100 δολάρια στην Νέα Υόρκη, καθώς εκτονώνονται οι φόβοι για προβλήματα παροχής από Ιράκ και Συρία. Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού υποχωρεί 1,12% στα 99,78 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v