Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Το 27ο ρεκόρ για φέτος πέτυχε ο S&P

Σταθεροποιητικές τάσεις και μικτά πρόσημα στη Wall Street. "Πρωταγωνίστησαν" τα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Τα οριακά κέρδη του S&P ώθησαν το δείκτη σε νέο ιστορικό ρεκόρ. Απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο

Οριακές διακυμάνσεις κατά την σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και τα αποτελέσματα των εισηγμένων να διαμορφώνουν την τάση. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,02%, στις 17.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 4.472 μονάδες με πτώση 0,04%.

Κέρδη 0,05% για τον S&P, που έκλεισε στις 1.988 μονάδες, καταγράφοντας ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ. Σημειώνεται ότι είναι το 27ο ρεκόρ για τον δείκτη το 2014.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street καταγράφουν άνοδο και ορισμένοι από αυτούς σημειώνουν συνεχώς νέα ιστορικά ρεκόρ. Είναι λογικό να διορθώσουν, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς. Τονίζουν επίσης ότι τα εταιρικά κέρδη στήριξαν την άνοδο αλλά η Wall χρειάζεται πλέον περισσότερα καύσιμα.

Στα νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν 8,1% τον Ιούνιο και διαμορφώθηκαν στις 406.000 (στο 12μηνο), που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών. Το μέγεθος ήταν χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν 475.000 πωλήσεις.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 19.000 στην αμερικανική αγορά εργασίας και διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ετών και πλέον. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 284.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2006. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εργοδότες μειώνουν σταθερά τις απολύσεις.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 307.000 νέες αιτήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εμφανιστεί στα ταμεία 303.000 νέοι άνεργοι. Ο μέσος όρος των αιτήσεων για το σύνολο του τελευταίου μήνα υποχώρησε κατά 7.250 στις 302.000 αιτήσεις που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μαιο 2007, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη κατάγραψε η μετοχή της Ford καθώς τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας κινήθηκαν ανώτερα από τις εκτιμήσεις.

Στον αντίποδα απώλειες σημείωσε η General Motors αφού τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 80% το β΄ τρίμηνο.

Ισχυρή πτώση και τις μετοχές των TripAdvisor και Angie List με τις δυο εταιρίες να ανακοινώνουν μεγέθη κατώτερα των προσδοκιών.

Από το δείκτη Dow απώλειες σημείωσαν μεταξύ άλλων οι τίτλοι των Caterpillar, Boeing, AT&T, Goldman Sachs. Aντιθετα στο πράσινο βρέθηκαν Cisco, IBM, Intel.

Στο μεταξύ ο χρυσός υποχώρησε κάτω από τα 1.300 δολάρια. Η τιμή του υποχώρησε κατά περίπου 1% στα 1.294 δολάρια ανά ουγκιά. Απώλειες 1% και για το πετρέλαιο που έκλεισε στα 102 δολάρια ανά βαρέλι.

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,35.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Coca Cola υποχωρούσε στα 23,3 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε κέρδη 2,9%, στα 3,44 δολάρια.

 

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v