Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απασχόληση και τεχνολογικά Q2 ενισχύουν την Wall

Η καλή στατιστική και εταιρική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας στηρίζει σε νέα άνοδο το Wall Street. Στο περιθώριο οι γεωπολιτικοί φόβοι. Φλερτάρουν με ρεκόρ οι διεθνείς μετοχές. Μεγάλη ημέρα για τα Q2, ρεκόρ εποχών για το Facebook.

Η καλή στατιστική και εταιρική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας στηρίζει σε νέα άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ οι διεθνείς μετοχές φλερτάρουν με τα επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς στις 10.087 μοναδες, ο S&P κερδίζει 0,28% και κινείται σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 1.989 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,65% στις 4.484 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρές, μικτές διακυμάνσεις, αλλά πάντως ο S&P 500 ενισχύθηκε κατακτώντας το 26 ρεκόρ της φετινής χρονιάς.

Ο παγκόσμιος δείκτης FTSE All-World ενισχύεται 0,2% στις 285,2 μονάδες, δηλαδή μόλις 1 μονάδα χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ που άγγιξε στις αρχές του μήνα.

Τα ευοίωνα στατιστικά μεγέθη για την επιχειρηματική δραστηριότητα από τους δείκτες ΡΜΙ της Κίνας και της Ευρώπης, υποστηρίζουν την καλή χρηματιστηριακή εμφάνιση.

Ο δείκτης FTSE Ασίας – Ειρηνικού έκλεισε σε υψηλό έξι ετών.

Η Wall Street αφομοιώνει τα καλά αποτελέσματα κορυφαίων εισηγμένων των ΗΠΑ και ειδικά των τεχνολογικών κολοσσων Apple, Microsoft και Facebook, που με άνοδο 7% κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με το Thomson Reuters, το 69% των εταιριών του S&P 500 που έχουν ολοκληρώσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις. Ο μακροχρόνιος μέσος όρος είναι 63%.

Η σημερινή συνεδρίαση περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις επιχειρήσεων όπως οι Amazon, Caterpillar, Ford (+1%), GM και 3M.

Η ημέρα είναι πλουσια σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, και οι ευρωαγορές αντιδρούν θετικά κέρδη.

Στις υπόλοιπες αγορές, ελαφρώς πτωτικές τάσεις εμφανίζουν τα συμβόλαια του πετρελαίου και του χρυσού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v