Aργεντινή και αποτελέσματα πιέζουν τη Wall Street

Στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall, μετά την χρεοκοπία της Αργεντινής και εν μέσω αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων και macro. Κάτω από τα $100 υποχωρεί το αργό. Διολισθαίνει στο 1,338 το ευρώ. Βουτιά 5% για την Whole Foods.

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία που έδειξαν σημαντική αύξηση στους μισθούς το δεύτερο τρίμηνο και ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην χρεοκοπία της Αργεντινής και στον αντίκτυπο της στις αγορές. 

O Dow Jones υποχωρεί 1,23% ή 207 μονάδες στις 16.672 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,63%% χαμηλότερα στις 4.410 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,42% στις 1.942 μονάδες,

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 23.000  την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιουλίου, οριακά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο, ο δείκτης που μετράει το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο με τον μεγαλύτερο ρυθμό από το φθινόπωρο του 2008, κυρίως λόγω των μεγαλύτερων επιδομάτων υγειονομικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, ο δείκτης κόστους απασχόλησης αυξήθηκε 0,7% το δεύτερο τρίμηνο, μετά από άνοδο 0,3% το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο 0,5%.Οι μισθοί – περίπου το 70% του κόστους εργασίας – αυξήθηκαν 0,6% το δεύτερο τρίμηνο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από το τρίτο τρίμηνο του 2008.

Βουτιά πραγματοποιούν οι τιμές των αμερικάνικων ομολόγων, στέλνοντας υψηλότερα τις αποδόσεις. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου , η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,59%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,338.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,60% στα 1.289 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,77% στα 99,54 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Whole Foods υποχωρεί 5,3%. Η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης φρούτων και λαχανικών ανέφερε πως οι πωλήσεις θα αυξηθούν 9,6% με 9,9% το τρέχον δημοσιονομικό έτος, λιγότερο από ότι προβλεπόταν προηγουμένως.

Απώλειες 2,2% σημειώνει η Kraft, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων δεύτερου τριμήνου 4,75 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτώση 6,3% πραγματοποιεί η Yum! Brunds. Η ιδιοκτήτρια της Pizza Hut και των KFC ανέφερε πως διακόπτει τη συνεργασία με τον προμηθευτή κρέατος OSI Group LLC.

Χαμηλότερα 2% κινείται η μετοχή της Kellogg, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v