Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Πτώση για τους Dow Jones και S&P. Παραμένει με κέρδη ο Nasdaq. Βλέπει δυναμική στην οικονομία η Fed. Καλά τα στοιχεία ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Καλύτερα των αναμενόμενων τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Άλμα 20% για Twitter. Σε υψηλό 9 μηνών το δολάριο.

Πιέσεις ασκούνται σε Dow Jones και S&P μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Fed.

Όπως αναμενόταν η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε νέα μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων και συγκεκριμένα κατά 10 δισ. δολάρια ενώ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού.

O Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 16.877 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,45% υψηλότερα στις 4.464 μονάδες ενώ o S&P 500 καταγράφει οριακή πτώση 0,02% στις 1.970 μονάδες.

To υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4% το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ανακάμπτοντας από την ύφεση του πρώτου τριμήνου του έτους.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2%.

Εν τω μεταξύ, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 218.000 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών ADP. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι η αμερικανική οικονομία θα δημιουργήσει 230.000 νέες θέσεις εργασίας.

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης, στο 2,51%. Η απόδοση του 3ετους σκαρφάλωσε πάνω από το 1% για πρώτη φορά από το 2011, στο 1,03%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί έναντι του δολαρίου στο 1,33, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννιά μηνών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,27% χαμηλότερα στα 1.297 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 0,11% στα 100,86 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 20% καταγράφει η μετοχή του Twitter. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι 4,6% σημειώνει η μετοχή της Amgen, μετά την ανακοίνωση ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας και θα κλείσει εργοστάσια.

Άνοδο 5,6% καταγράφει η μετοχή της Hess Corp, ύστερα από την παρουσίαση κερδών που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v