Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κέρδη στην Wall Street με ρεκόρ S&P

Τέταρτη κερδοφόρος συνεδρίαση για την Wall Street, που περιμένει το κρίσιμο διεθνές συμπόσιο κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χόουλ. Ευνοϊκές οι στατιστικές ανακοινώσεις για τις ΗΠΑ. Άλμα 5% για την eBay Στις 17.000 μονάδες ο Dow Jones.

Συνεχίζεται η άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με πολλές ανακοινώσεις για τις οικονομίες στο επίκεντρο. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στο ετήσιο διεθνές συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών, που αρχίζει σήμερα στο Τζάκσον Χόουλ των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 17.003 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,13% στις 1.989 μονάδες και κινείται σε ενδοσυνεδριακά επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,03% στις 4.530 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρή άνοδο, με τον S&P 500 να ενισχύεται ελαφρώς στις 1.986 μονάδες. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρος συνεδρίαση του δείκτη, που έτσι έκλεισε ελάχιστα κάτω από το ιστορικό ρεκόρ της 24ης Ιουλίου στις 1.987,98 μονάδες.

Το πεδίο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων είναι πλούσιο από νωρίς, καθώς ανακοινώθηκαν μεγέθη για την επιχειρηματική δραστηριότητα όπως αποτυπώνονται στους δείκτες ΡΜΙ, για την κινεζική αλλά και τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κάτω από τις 300.000 την περασμένη εβδομάδα καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 298.000 νέοι άνεργοι, δηλαδή 14.000 λιγότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ανήλθαν στις 5,15 εκατομμύρια κατοικίες σε 12μηνη βάση, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2013.

Τέλος, ο δείκτης μεταποίησης Markit ΡΜΙ εκτινάχθηκε στο 59 τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed δημιούργησαν μικτή εικόνα για τις προθέσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας στα επιτόκια. Οι παρατηρητές περιμένουν πρόσθετες ενδείξεις από το συνέδριο στο Τζάκσον Χόουλ, όπου θα συγκεντρωθούν κεντρικοί τραπεζίτες και κορυφαίοι οικονομολόγοι από όλο τον πλανήτη.

Την Παρασκευή θα παραθέσουν τις ομιλίες τους οι επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γιέλεν και της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν η Dollar Tree, η Gap και η Hewlett-Packard.

Άλμα 5% σημειώνει η μετοχή της eBay μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν στην αγορά ότι ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει την απόσχιση της PayPal.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι Ευρωπαίοι επενδυτές αψηφούν τα δυσοίωνα στοιχεία από τους δείκτες ΡΜΙ και οι περισσότεροι δείκτες των ευρωαγορών κινούνται υψηλότερα.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου συνεχίζει χαμηλότερα και διολισθαίνει κάτω από τα 93 δολάρια, στα 92,99 (-0,49%) στις συναλλαγές στην Νέα Υορκη.

Απώλειες εμφανίζει και το συμβόλαιο του χρυσού με πτώση 18 δολ. στα 1.277 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v