Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμώνει η ανάκαμψη στην Wall Street

"Χτίζουν" στην ανάκαμψη της προηγούμενης συνεδρίασης οι μετοχές στην Wall Street, καθώς κοπάζει η γεωπολιτική ένταση. Κινητικότητα από το deal στις αλυσίδες «όλα $1». Υποχωρεί περαιτέρω το πετρέλαιο, κάτω από τα $1.300 ο χρυσός.

H αποκλιμάκωση στις γεωπολιτικές εντάσεις επιτρέπει στους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου να συντηρήσουν την πορεία ανάκαμψης που ξεκίνησε από την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 145 μονάδες ή 0,84% στις 16.800 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,71% στις 1.969 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,74% υψηλότερα στις 4.498 μονάδες, που είναι τα υψηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς.

Οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις ενόψει μιας ιδιαίτερα δραστήριας εβδομάδας σε οικονομικές εξελίξεις, που περιλαμβάνουν και εμφανίσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Federal Reserve και άλλων κεντρικών τραπεζιτών.

Η διοικητής της Fed, Janet Yellen, θα παραθέσει ομιλία στο ετήσιο διεθνές συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας στο Τζάκσον Χόουλ στις ΗΠΑ.

Στην σημερινή συνεδρίαση, ευνοϊκή είναι η επίδραση από την ανακοίνωση ότι ο δείκτης κατασκευαστικού κλίματος ενισχύθηκε σε υψηλό 7 μηνών.

Κινητικότητα εμπνέει στην σημερινή συνεδρίαση και η δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς δίνεται μεγάλη «μάχη» σε τρία μέτωπα στην αμερικανική αγορά καταστημάτων «του 1 δολαρίου».

Η Dollar General Corp εκτινάσσεται 10% μετά την προσφορά 8,95 δισ. δολ. για την εξαγορά της Family Dollar Stores Inc (+5%), η οποία ξεπερνά την προηγούμενη προσφορά της Dollar Tree Inc (-2%).

Κατά τα λοιπά, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου, μεταξύ των οποίων Home Depot και Target Corp.

Η Wall Street ανέκαμψε την Παρασκευή από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας, με τον Dow να αναιρεί τις τριψήφιες απώλειές του και να κλείνει με άνοδο 0,7%. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 1,2% την περασμένη εβδομάδα.

Η πρόοδος σε διπλωματικό επίπεδο όσον αφορά το ρωσικό κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, στηρίζει σε ανάκαμψη και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Stoxx 600 να κινείται στα υψηλότερα επίπεδα του Αυγούστου.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περαιτέρω, μετά την είδηση ότι Κούρδοι του Ιράκ ανακατέλαβαν από τους ισλαμιστές αντάρτες, μεγάλο τμήμα του μεγαλύτερου φράγματος της χώρας.

H χρηματιστηριακή ανάκαμψη και η επανεμφάνιση των ριψοκίνδυνων επενδυτικών διαθέσεων, πιέζουν τον χρυσό χαμηλότερα και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου υποχωρεί 8,5 δολ. στα 1.297 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v