Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Wall Street και μετά τη Fed

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις κυριαρχούν στην Wall Street μετά το ράλι τιμών. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Τι ειπώθηκε για τα επιτόκια. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Loew's. Κινητικότητα για Apple. Ανακάμπτει το πετρέλαιο. Πτώση για χρυσό. Σε υψηλό 5ετίας ο Hang Seng.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Συγκεκριμένα τα στελέχη της Fed έκριναν πως η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην αγορά εργασίας δεν είναι αρκετή προκειμένου να υπάρξει σύντομα απόφαση για αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,17% υψηλότερα στις 16.950 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,12% στις 1.984 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,05% στις 4.530 μονάδες.

Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία ώθησαν χθες σε νέα άνοδο τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον δείκτη Nasdaq να κλείνει σε υψηλό 14 ετών επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην κοινοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Ιουλίου της επιτροπής καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, Federal Open Market Committee. Από την φρασεολογία της συνεδρίασης, οι αναλυτές αναμένουν ενδείξεις για το πότε θα εισέλθει η Fed στον κύκλο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Πρόσθετες πληροφορίες για τις προθέσεις της Fed ελπίζουν οι επενδυτές να λάβουν και από την ομιλία της προέδρου Janet Yellen την Παρασκευή, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χόουλ.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Apple Inc. διορθώνει ελαφρώς από τα επίπεδα ρεκόρ οπου έκλεισε την χθεσινή συνεδρίαση.

Ο τίτλος της Lowe's αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Διορθωτική είναι η εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μικτά ήταν τα κλεισίματα στις ασιατικές αγορές, όπου ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε σε νέο υψηλό 5ετίας.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να αντιδρά ανοδικά και μετά τη Fed, καθώς οι πρόσφατες έντονες απώλειες στο αμερικανικό συμβόλαιο θεωρουνται «υπερβολικές.»

Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού στη Νέα Υόρκη κερδίζει 2% στα 96,40 δολ. ανά βαρέλι.

Ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά κάτω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v