Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά ακινήτων συντηρεί ανοδικά την Wall Street

Ανοδική πορεία διατηρεί η Wall Street, με στήριξη από τα πολύ καλά στατιστικά για την αγορά κατοικίας. Θετική επιρροή από τα διεθνή χρηματιστήρια. Με άνοδο 3% "γιορτάζει" η μετοχή της Google, στα $100 η Apple. Υποχωρεί κάτω από τα $96 το πετρέλαιο.

Οι ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία στηρίζουν σε νέα άνοδο τους βασικούς δείκτες της Wall Street, σε μια ημέρα γενικευμένες ανόδου στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 16.887 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,22% στις 1.976 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,17% στις 4.516 μονάδες.

Η μακροοικονομική εικόνα ευνοεί τις αγοραστικές διαθέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε 15,7% τον Ιούλιο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών, υποδεικνύοντας ανάκαμψη στην δραστηριότητα μετά την υποτονικότητα στις αρχές του χρόνου.Οι νέες οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν 8,1%.

Επίσης, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία ενισχύθηκε ελαφρώς τον Ιούλιο, λόγω του αυξημένου κόστους διατροφής και στέγασης, αλλά συνολικά ο ρυθμός ανάπτυξης του πληθωρισμού εμφανίζεται σαφή «εκτόνωση» μετά τον καλπασμό στις αρχές του χρόνου.

Με ώθηση από τα καλά στατιστικά, οι δείκτες συνεχίζουν να «χτίζουν» πάνω στην ανάκαμψη που ξεκίνησε από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, Χθες ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 1% στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο 2000.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα, η μετοχή της Home Depot εκτινάσσεται 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου και την αναβάθμιση των στόχων ετήσιων κερδών.

Η Medtronic επίσης ενισχύεται, ενώ η Aéropostale εκτινάσσεται 8% μετά τις διοικητικές αλλαγές που επιβλήθηκαν στον όμιλο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Google, που κλείνει σήμερα 10 χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Ο τίτλος της μηχανής αναζήτησης ενισχύεται 3,25% στα 596,08 δολ. ανά μετοχή.

Η μετοχή του κολοσσού Apple ανήλθε σε υψηλό δύο ετών στα 99,94 δολάρια και προσέγγισε το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 100,72 δολ.

Στις υπόλοιπες αγορές, η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στηρίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε άνοδο, και σε νέα πτώση τα yields των κρατικών ομολόγων. Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χθες σε υψηλό Αυγούστου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 15,1 σε σύγκριση με 13,7% του δείκτη MSCI Ασίας και 16,5 του S&P 500.

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στις αγορές πετρελαίου και η αμερικανική ποικιλία υποχωρεέι 0,55% στα 95,93 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή στο συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 1 δολ. στα 1.298 δολ. ανά ουγκιά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v