Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και αποτελέσματα ώθησαν τη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street. Καλύτερα των αναμενόμενων τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Ικανοποίησαν τα εταιρικά αποτελέσματα. Στο επίκεντρο η Fed. Άνοδος 5,5% για τη μετοχή της Home Depot. Κάτω από τα 95 δολάρια το πετρέλαιο. Πτώση για το χρυσό.

Τα καλά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς, η απουσία πληθωριστικών πιέσεων και τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε νέα άνοδο τη Wall Street.

Ειδικότερα, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,48% στις 16.919,59 μονάδες, ο S&P σημείωσε κέρδη 0,50% στις 1.981,60 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,43% στις 4.527,51 μονάδες.

Η μετοχή της Home Depot κινήθηκε ανοδικά 5,5% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ενώ η διοίκηση προχώρησε και στην αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το έτος.

Αντίστοιχα και ο τίτλος της Aeropostale Inc. ενισχύθηκε σχεδόν 20% καθώς ανακοινώθηκε η επιστροφή του Julian Geiger στη θέση του CEO.

Επιπλέον η μετοχή της Apple έπιασε νέο ιστορικό υψηλό καθώς σημείωσε άνοδο 1,4% στα 100,54 δολ.

Στο μέτωπο της οικονομίας, θετικό αντίχτυπο στην αγορά προκάλεσε η εκτίναξη κατά 15,7% στην κατασκευή νέων κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ και η αύξηση κατά 8,1% στις οικοδομικές άδειες.

Παράλληλα ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2% τον Ιούλιο με τους αναλυτές να επισημαίνουν τις τάσεις εξασθένισης του δείκτη τιμών.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Fed καθώς την Τετάρτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης των μελών της.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,29 δολ., σημειώνοντας άνοδο 3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3331 δολ. Επιπλέον το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε ανοδικά και σε σχέση με το γεν στα 102,68 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,38% και αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς κινείται χαμηλότερα κατά μία μονάδα στο 3,19%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,8% στα 94,69 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.297 δολ./οz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v