Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στη Wall Street μετά τα ρεκόρ και τη Yellen

Οριακές απώλειες στην αμερικανική αγορά, μετά το νέο ρεκόρ του S&P 500 και την επιστροφή του Dow στις 17.000 μονάδες χθες. Στο επίκεντρο η ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen. Άνοδος για χρυσό, υποχωρεί το πετρέλαιο.

Σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και εν όψει της επικείμενης ομιλίας της επικεφαλής της Federal Reserve, Jannet Yellen, στο Jackson Hole.

Ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,14% στις 17.019 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,17% στις 1.990 μονάδες. Στις 4.528 μονάδες ο Nasdaq με οριακή πτώση 0,09%.  

Σημειώνεται ότι εχθές, ο S&P 500 κινήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, καταγράφοντας το 28ο ρεκόρ του εντός του έτους και πλησιάζοντας περαιτέρω τις 2.000 μονάδες, ο Nasdaq έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 31 Μαρτίου του 2000 ενώ ο Dow Jones επέστρεψε σε επίπεδα άνω των 17.000 μονάδων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Jellen θα επαναλάβει ότι η Fed θα διατηρήσει την ευνοϊκή νομισματική πολιτική για σημαντική χρονική περίοδο. Σημειώνεται ότι τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν εντός της εβδομάδας έδειξαν ότι τα μέλη της κεντρικής τράπεζας είναι διχασμένα όσον αφορά στη βελτίωση που καταγράφεται στην αγορά εργασίας, αν και πολλά στελέχη της Fed εκτιμούν ότι απαιτείται περισσότερη βελτίωση πριν αρχίσουν οι αυξήσεις επιτοκίων. 

Στην αγορά, σημαντικές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Ann Inc. μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων β' τριμήνου αλλά και αδύναμου guindance για τη συνέχεια. 

Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή της Aeroporstale μετά την ανακοίνωση ισχυρών ζημιών για το τρίτο δημοσιονομικό τρίμηνο. 

Κέρδη για τις μετοχές των Ross Stores και Foot Locker μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων.  

Στην Ευρώπη, οριακές απώλειες 0,04% εμφανίζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 9.359 μονάδες διαμορφώνεται ο DAX στη Φρανκφούρτη με απώλειες 0,45%, ενώ κατά 0,84% υποχωρεί ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.257 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ανακάμπτει από τα χαμηλά 2 μηνών, εμφανίζοντας άνοδο 0,4% στα 1.280 δολάρια την ουγκιά. Χαμηλότερα κατά 0,72% το πετρέλαιο, στα 93,29 δολάρια το βαρέλι.  

Γιώργος Φλώκας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v