Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το "μήνυμα Ντράγκι" ωθεί τον S&P 500 στις 2.000

Η ενθουσιώδης αντίδραση των ευρωαγορών στις υποσχέσεις της ΕΚΤ για ρευστότητα, στηρίζει και την Wall Street, με τον S&P 500 να κατακτά νέο ρεκόρ πάνω από το "ορόσημο" των 2.000 μονάδων. Πλούσια κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Η θετική αντίδραση των ευρωαγορών στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης και η κινητικότητα λόγω εξαγορών και συγχωνεύσεων, στηρίζουν σε ανοδικά πρόσημα τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 σε φρέσκα εδάφη ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 17.099 μονάδες, ενώ εντυπωσιακή είναι η κίνηση του S&P 500 που με άνοδο 0,57% κινείται σε νέα εδάφη ρεκόρ και κατακτά ενδοσυνεδριακά, για πρώτη φορά στην ιστορία του, τις 2.000 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται 0,56% υψηλότερα στις 4.564 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με ελαφρά διόρθωση στην συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά με σημαντικά κέρδη στο σύνολο της εβδομάδας.

Η κινητήρια δύναμη στην σημερινή συνεδρίαση είναι οι δηλώσεις που παραχώρησε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο ετήσιο συμπόσιο κεντρικών τραπεζιτών, οι οποίες και δημιούργησαν την προσδοκία ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα παράσχει πρόσθετη ρευστότητα στην οικονομία.

Στην αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκε ότι η οικονομική δραστηριότητα επιταχύνθηκε τον Ιούλιο, καθώς ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed ενισχύθηκε στο 0,39 από 0,21 τον Ιούλιο. Κάθε μέγεθος άνω του μηδενός υποδεικνύει ανάκαμψη.

Θα ανακοινωθούν επίσης στατιστικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων.

Εντονη κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές των Burger King Worldwide Inc. και InterMune Inc., που περιλαμβάνονται σε κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η Burger King Worldwide εκτινάσσεται 16% μετά την φήμη εξαγοράς της καναδέζικης Tim Hortons (+17%), ενώ η InterMune εκτινάσσεται 36% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την ελβετική Roche Holding.

Στις υπόλοιπες αγορές, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου ενόψει των αναμενόμενων κινήσεων της ΕΚΤ.

Σταθεροποιητικά κινείται το συμβόλαιο του χρυσού στα 1.279 δολ. ανά ουγκιά (-0,09%) ενώ το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται ελαφρώς στα 93,69 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v