Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνει τις 2.000 μονάδες ο S&P στην Wall Street

Τα καλά οικονομικά μεγέθη στηρίζουν σε νέα άνοδο την Wall Street, με τον S&P 500 να "πατάει" το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 μονάδων. Στην 3η κερδοφορόρο εβδομάδα οι μετοχές. Ανακάμπτει το πετρέλαιο από τα χαμηλά 7μήνου.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα οικονομικά μεγέθη έδειξαν ιστορική άνοδο στις παραγγελίες διαρκών αγαθών και ανέλπιστη βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι «καρφωμένο» στον δείκτη S&P 500 που χθες «πρόσβαλε» ενδοσυνεδριακά τις 2.000 μονάδες φτάνοντας έως τις 2.001,95 κι έκλεισε ελάχιστα κάτω από το ψυχολογικό αυτό φράγμα.

Σήμερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 17.112 μονάδες, ο S&P επανέρχεται στις 2.001 μονάδες με άνοδο 0,15%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,15% στις 4.564 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο επιμέρους κλάδος των ενεργειακών μετοχών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν στην Νέα Υορκη από τα χαμηλά επτά μηνών. με ώθηση από τις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας και την συνεχιζόμενη κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Πλούσια είναι η ροή των μακροοικονομικών ειδήσεων σήμερα στην Wall Street.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών εκτινάχθηκαν 22,6% τον Ιούλιο στην αμερικανική οικονομία, αλλά η μεγάλη άνοδος αποδόθηκε στις παραγγελίες ρεκόρ για αεροσκάφη της Boeind, ενώ στους υπόλοιπους κλάδους εμφανίστηκε μείωση.

Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επί τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, με άνοδο 1%, σε σύγκριση με άνοδο 1,2% τον Μάιο, Η επιβράδυνση εκλήφθη ως ένδειξη εξομάλυνσης της αγοράς. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην αμερικανική οικονομία εμφάνισε νέα άνοδο τον Αύγουστο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2007. Ο δείκτης ενισχύθηκε στο 92,4 σε σύγκριση με 90,3 τον Ιούλιο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Burger King Worldwide ενισχύεται 4% μετά την επιβεβαίωση εξαγοράς της καναδέζικης Tim Hortons (+12%).

Η μετοχή της Best Buy Co. αντιδρά με πτώση 2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στις υπόλοιπες αγορές, θετικά παραμένουν και σήμερα τα πρόσημα στις ευρωαγορές, στον απόηχο της δέσμευσης της ΕΚΤ για πρόσθετη παροχή ρευστότητας. Ο βρετανικός δείκτης FTSE, που «έχασε» το χθεσινό ράλι τιμών λόγω αργίας, ενισχύεται 0,42%.

Η τιμή του χρυσού βρίσκει στήριξη στην πτώση του δολαρίου. Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου κερδίζει 10 δολ. στα 1.289 δολ. ανά ουγκιά. 

Ανάκαμψη από τα χαμηλά επτά μηνών εμφανίζουν και οι τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού 0,7% υψηλότερα στα 94,04 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v