Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Ηπιες, σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τα κέρδη του Αυγούστου. Σε υψηλό 13 μηνών το δολάριο, επιτείνει τις πιέσεις σε πετρέλαιο και πολύτιμα μέταλλα.

Ηπια θετικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, μετά τον «καλύτερο Αύγουστο» από το 2000.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 17.095 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,13% στις 2006 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,29% στις 4.593 μονάδες.

Η Wall Street δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας για την Ημέρα Εργασίας. Ο δείκτης S&P κατέκτησε την Παρασκευή το 32ο ρεκόρ της φετινής χρονιάς, αποκομίζοντας κέρδη 3,8% τον Αύγουστο, που ήταν η καλύτερη εμφάνιση στον συγκεκριμένο μήνα από το 2000.

Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης κατέκτησε για πρώτη φορά το «ορόσημο» των 2.000 μονάδων.

Το επίκεντρο παραμένει στραμμένο στις οικονομικές ανακοινώσεις, που θα προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και των επιτοκίων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα προκαλεί η ανακοίνωση της συγχώνευσης Norwegian Cruise και Prestige Cruises.

Κινητικότητα παρουσιάζει και η μετοχή της Apple ενόψει της παρουσίασης των νέων iPhone και iPad.

Η Dollar General ενισχύεται μετά την νέα βελτιωμένη προσφορά για την Family Dollar Stores.

Η Tesla Motors προσθέτει άνοδο 2,3% στο ρεκόρ της Παρασκευής.

Η μεγάλη εξέλιξη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να είναι η τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης. Αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα παροχής ρευστότητας για την στήριξη της οικονομίας και την αποτροπή αποπληθωρισμού.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν και σήμερα σε θετικά εδάφη, ενώ το ευρώ διολισθαίνει σε χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι όλων των μεγάλων υπολοίπων νομισμάτων και ασκεί πρόσθετες πιέσεις στις αγορές μετάλλων και πετρελαίου.

Ο χρυσός διολισθαίνει σε χαμηλό δύο μηνών στην Νέα Υόρκη ενώ το παλλάδιο υποχωρεί από τα υψηλά 13 ετών.

Ο δείκτης του δολαρίου, που υπολογίζει την ισοτιμία στο καλάθι με τα μεγάλα νομίσματα, ενισχύεται 0,3% σε υψηλό 13 μηνών, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν υπέρ της διατήρησης των ενισχυτικών τάσεων στην οικονομική ανάπτυξη.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v