Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνει τις 2000 ο S&P στην Wall Street

Ηπια άνοδος επικρατεί στην Wall Street με τον S&P 500 να "κουρνιάζει" πάνω από το "ορόσημο" των 2.000 μονάδων. Θετικό παραμένει το κλίμα στις ευρωαγορές, σε ιστορικό χαμηλό το 10ετές Bund. Μικτή εικόνα στα μέταλλα, ανακάμπτει το πετρέλαιο.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street καθώς ο S&P 500 επιχειρεί να καθιερώσει την θέση του πάνω από τις 2.000 μονάδες, μια συνεδρίαση μετά το πρώτο στην ιστορία κλείσιμο πάνω από αυτό το «ορόσημο».

Η ημέρα είναι ήσυχη σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον περιστρέφεται στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από κολοσσούς όπως η Tiffany & Co. και η Express Inc.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 17.132 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,1% στις 2.002,2 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται ελαφρώς υψηλότερα στις 4.574 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην β΄εκτίμηση για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο, αύριο Πέμπτη.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Tiffany & Co. ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης 16% στα κέρδη β΄ τριμήνου.

Η Michaels Cos. επίσης εκτινάσσεται μετά την ανακοίνωση των ευνοϊκών μεγεθών κερδοφορίας της, καθώς και η Express Inc. (+9%).

Αντιθέτως η Yingli Green Energy Holding Co. αντιδρά με πτώση 7,3% στην κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έκλεισαν χθες στο υψηλότερο σημείο του Αυγούστου.

Τα επιτόκια στα 10ετή γερμανικά ομόλογα βουλιάζουν σε αρνητικό χαμηλό, καθώς οι προσδοκίες για πρόσθετα μέτρα ρευστότητας από την ΕΚΤ συνεχίζουν να ωθούν υψηλότερα τις αγορές ομολόγων.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Μικτή είναι η εικόνα στην αγορά μετάλλων, με κέρδη για χρυσό και άργυρο, αλλά πτώση για τα περισσότερα βιομηχανικά μέταλλα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v