Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χωνεύει» τα ρεκόρ η Wall Street

Οριακές μεταβολές στην αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να κλείνει για δεύτερη συνεδρίαση στις 2.000 μονάδες. Άνοδος για Dow Jones. Θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές, σε ιστορικό χαμηλό το 10ετές Bund. Μικρές απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό.

Σταθεροποιητική η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μια μέρα μετά την αναρρίχηση του S&P 500 στις 2.000 μονάδες, για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Ο δείκτης έκλεισε τελικώς για δεύτερη συνεδρίαση στις 2.000 μονάδες, εμφανίζοντας μηδενική μεταβολή, με τους αναλυτές στις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για διατηρήσιμη κίνηση του δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 2.000 μονάδων.

Η άνοδος της αγοράς έχει λογική δεδομένων των θεμελιωδών μεγεθών των επιχειρήσεων, της βελτίωσης του καταναλωτικού κλίματος και άλλων υποστηρικτικών παραγόντων, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ο Dow Jones εμφάνισε οριακά κέρδη 0,09% στις 17.122 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα, στις 4.570 μονάδες. 

Η ημέρα ήταν ήσυχη στο μακροοικονομικό μέτωπο -αύριο αναμένεται η ανακοίνωση του ΑΕΠ β' τριμήνου στις ΗΠΑ-και το ενδιαφέρον των επενδυτών περιστράφηκε γύρω από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από κολοσσούς όπως η Tiffany & Co. και η Express Inc.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ισχυρά κέρδη άνω του 6% εμφάνισε η Best Buy μετά τη χθεσινή "βουτιά" λόγω του ισχνού guidance που εξέδωσε.

Κέρδη για την Tiffany & Co. μετά την ανακοίνωση αύξησης 16% στα κέρδη β΄ τριμήνου.

Η Michaels Cos. και η Express Inc. επίσης εμφάνισαν ισχυρή άνοδο μετά την ανακοίνωση των ευνοϊκών μεγεθών κερδοφορίας. Αντιθέτως η Yingli Green Energy Holding Co. αντέδρασε με πτώση άνω του 5% στην κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έκλεισαν χθες στο υψηλότερο σημείο του Αυγούστου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,01% επιπλέον στις 343,33 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 6.831 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,19% στις 9.570 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,04% υψηλότερα στις 4.395 μονάδες.

Τα επιτόκια στα 10ετή γερμανικά ομόλογα βουλιάζουν σε αρνητικό χαμηλό, καθώς οι προσδοκίες για πρόσθετα μέτρα ρευστότητας από την ΕΚΤ συνεχίζουν να ωθούν υψηλότερα τις αγορές ομολόγων.

Η τιμή του πετρελαίου έκλεισε με οριακές απώλειες, στα 93,83 δολάρια το βαρέλι, παρά την αρχική άνοδο, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. Οριακά χαμηλότερα και ο χρυσός, στα 1.284 δολάρια την ουγκιά. 

 

Γιώργος Φλώκας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v