Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα οδηγούν σε ισχυρά κέρδη τους δείκτες στη Wall Street. Άλμα 2,2% για τον Nasdaq με πρωταγωνιστή τη μετοχή της Apple (+2,6%). Γύρισε θετικός ο Dow Jones για το 2014. Στο επίκεντρο η ΕΚΤ.

Επανήλθαν δυναμικά οι αγοραστές στη Wall Street με αφορμή τα καλά αποτελέσματα τριμήνου αλλά και τα καλά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,09% στις 16.578 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,73% στις 1.937 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 2,18% στις 4.410 μονάδες.

Η μετοχή της Apple κινείται ανοδικά 2,6% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 13% στο γ΄ τρίμηνο. Επιπλέον η Morgan Stanley αναβάθμισε τον στόχο για την μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού στα $115 από $110.

Επιπλέον, με άνοδο αντιδρούν οι μετοχές των Travelers και United Technologies στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων Q3.Η Harley-Davidson εκτινάσσεται 8% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η αύξηση σε υψηλό έτους των μεταπωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της αμερικανικής οικονομίας, παρά τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν με ράλι τιμών, μετά από πολυήμερο αρνητικό σερί, καθώς φημολογείται ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει περαιτέρω το πρόγραμμα τόνωσης της ρευστότητας, με αγορές εταιρικών ομολόγων.

Θετικά πρόσημα εμφανίζει το συμβόλαιο του χρυσού που κερδίζει 7 δολάρια στα 1.252 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου επίσης ενισχύεται και κινείται 0,52% υψηλότερα στα 83,12 δολ. ανά βαρέλι.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v