Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση με Q3 στο επίκεντρο της Wall Street

Χάρη στα καλά αποτελέσματα κορυφαίων εισηγμένων η Wall Street διατηρεί και ενισχύει την τάση θετικής αντίδρασης. Υπεραποδίδει ο Nasdaq (+2,2%) με οδηγό την Apple. Θετική επίδραση από το ευρωπαϊκό ράλι τιμών λόγω της ΕΚΤ. Κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο.

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου μεγάλων εισηγμένων, όπως η Apple, η McDonald's και η Coca-Cola Co.

Το ανοδικό ξέσπασμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις φήμες για πρόσθετες παρεμβάσεις στην αγορά από την ΕΚΤ, τονώνει επιπλέον την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,09% στις 16.578 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,73% στις 1.937 μονάδες, ενώ ο Nasdaq  κερδίζει 2,14% στις 4.410 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με κέρδη και τον δείκτη Nasdaq να υπεραποδίδει με άνοδο 1,4% πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Apple.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται σήμερα 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 13% στο γ΄ τρίμηνο. Η Morgan Stanley αναβάθμισε τον στόχο για την μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού στα $115 από $110.

Με άνοδο αντιδρούν οι μετοχές των Travelers και United Technologies στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων Q3.Η Harley-Davidson εκτινάσσεται 8% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Η Yahoo Inc. θα κοινοποιήσει τα μεγέθη της μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν με ράλι τιμών, μετά από πολυήμερο αρνητικό σερί, καθώς φημολογείται ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει περαιτέρω το πρόγραμμα τόνωσης της ρευστότητας, με αγορές εταιρικών ομολόγων.

Θετικά επέδρασαν στις ευρωαγορές και μια σειρά ικανοποιητικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Q3  από μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Αντιθέτως, στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν αρνητικές κυρίως τάσεις, με δυσμενή επίδραση από την ανακοίνωση επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο.

Θετικά πρόσημα εμφανίζει το συμβόλαιο του χρυσού που κερδίζει 7 δολάρια στα 1.252 δολ. ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου επίσης ενισχύεται και κινείται 0,52% υψηλότερα στα 83,12 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v