Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη Fed και στα εταιρικά αποτελέσματα. Κάτω από τα $80 υποχωρεί το αργό, σε χαμηλό δύο ετών. Ισχυρές πιέσεις για τις μετοχές ενέργειας. Οριακές απώλειες για χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 16.748 μονάδες, ο Νasdaq διολισθαίνει 0,31% στις 4.468, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,39% στις 1.957 μονάδες.

Δεκατρείς εταιρείες του S&P 500 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τη Δευτέρα, μεταξύ των οποίων η Allegran και η Seagate. Οι μετοχές ενέργειας του δείκτη κάνουν βουτιά πάνω από 2%, ακολουθώντας την πτώση στις τιμές του πετρελαίου. 

Σημειώνεται ότι η Fed συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη και οι αγορές αναμένουν αν θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αν θα προσφέρει ενδείξεις για αλλαγή του guidance όσον αφορά τα επιτόκια.

«Τα κέρδη συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα, μαζί με τις εκτιμήσεις της Fed» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Τα κέρδη μέχρι τώρα ήταν εύλογα. Η Fed συνεχίζει να είναι υποστηρικτική και μπαίνουμε σε μια καλή περίοδο για την αγορά» πρόσθεσε.

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν το δείκτη Ifo σε χαμηλό δύο ετών. 

Στο μέτωπο των macro, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκε 0,3% το Σεπτέμβριο, σκαρφαλώνοντας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο για το 2014.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 1,37% στα 79,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί οριακά 0,06% στα 1.231 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του αργού έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τα μέσα του 2012. Η τιμή του Brent υποχωρεί αυτήν την ώρα 0,77% στα 85,47 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κινείται στο επίπεδο του 1,267.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Halliburton σημειώνει πτώση 1,2% στα 55,10 δολάρια, μετά την απόσυρση από τη λίστα «conviction buy» από την Goldman Sachs.

Άνοδο 1,5% καταγράφει η μετοχή της Allegran, μετά την ανακοίνωση της Valeant Pharmaceuticals ότι ετοιμάζεται να βελτιώσει την προσφορά της για την εξαγορά της εταιρίας.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v