Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 200 μονάδων για τον Dow Jones

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και τα καλά στατιστικά από την Ευρώπη. Ιστορικό ρεκόρ του Facebook στα $80. Ανέκαμψε το πετρέλαιο. «Βουτιά» για χρυσό.

Τα καλά στατιστικά δεδομένα από την οικονομία της ευρωζώνης προκάλεσαν επενδυτική ανακούφιση στις διεθνείς αγορές και οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με ισχυρή άνοδο, υπό «βροχή» αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας τριμήνου και στατιστικών δεδομένων.

Με στήριξη από τα καλά αποτελέσματα Q3 κορυφαίων blue chips όπως η Caterpillar και η 3M, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 216 μονάδων ή 1,31% στις 16.677 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,6% στις 4.453 μονάδες.

Άνοδος 1,24% για τον S&P στις 1.951 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο δείκτης εμφανίζει κέρδη σχεδόν 5% από το πρόσφατο χαμηλό στις 15 Οκτωβρίου.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, κλίμα ευφορίας δημιούργησε η ανακοίνωση ανόδου του δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας ΡΜΙ της ευρωζώνης που αναρριχήθηκε σε υψηλό δύο μηνών. Η ευρωπαϊκή είδηση καθησύχασε τους φόβους των επενδυτών για έντονη επιβράδυνση στην Ευρώπη.

Από το αμερικανικό στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι, όπως αναμενόταν, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας, κατά 17.000, μετά την «βουτιά» της προηγηθείσας περιόδου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα κορυφαίες εισηγμένες όπως η 3M, η Caterpillar, η Comcast, η Eli Lilly, η General Motors, η Southwest Airlines και, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Amazon και η Microsoft.

Η μετοχή του Facebook κινήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από τα 80 δολάρια, έκανε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στα 80,18 δολάρια για να κλείσει τελικώς στα 79,99 δολάρια.  

Η επιστροφή των ριψοκίνδυνων διαθέσεων πίεσε τον χρυσό, που υποχώρησε 1% στα 1.233 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου εμφάνισε άνοδο 1,73% στα 81,92 δολάρια το βαρέλι.

 

Γιώργος Φλώκας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v