Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευνοϊκά macro και Q3 ωθούν την Wall Street

Ξεπερνούν το 1% τα κέρδη για τους δείκτες της Wall Street. Ικανοποιητικά τα εγχώρια στατιστικά, επενδυτική ανακούφιση για τον ευρωπαϊκό δείκτη ΡΜΙ. "Βροχή" από ανακοινώσεις Q3 με Caterpillar, GM, Amazon και Microsoft στο πρόγραμμα. Πτώση 1,5% για τον χρυσό.

Τα καλά στατιστικά από την οικονομία της ευρωζώνης συντηρούν την θετική επενδυτική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές και οι βασικοί δείκτες της Wall Street ενισχύονται ελαφρώς, υπό «βροχή» αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας τριμήνου και στατιστικών δεδομένων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,52% στις 16.711 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 1,4% στις 1.954 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,67% υψηλότερα στις 4.456 μονάδες. Με την τωρινή άνοδο, ο δείκτης S&P 500 έχει αναρριχηθεί σχεδόν 5% από το πρόσφατο χαμηλό στις 15 Οκτωβρίου.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο ανακοινώνονται σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις σήμερα, ειδικά για την αγορά εργασίας, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ανακοίνωση ανόδου του δείκτη μεταποίησης ΡΜΙ της ευρωζώνης σε υψηλό δύο μηνών και πάνω από το «φράγμα» του 50 (στο 50,7).

Η ευρωπαϊκή είδηση καθησυχάζει τους φόβους για έντονη επιβράδυνση στην Ευρώπη και προκάλεσε άνοδο 100 μονάδων στο future του Dow Jones όταν ανακοινώθηκε.

Από το εγχώριο στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι, όπως αναμενόταν, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας, κατά 17.000, μετά την «βουτιά» της προηγηθείσας περιόδου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα κορυφαίες εισηγμένες όπως η 3M, η Caterpillar, η Comcast, η Eli Lilly, η General Motors, η Southwest Airlines και, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Amazon και η Microsoft.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτινάχθηκαν μετά την ανακοίνωση του δείκτη ΡΜΙ αλλά τα κέρδη περιορίστηκαν στην συνέχεια και οι τάσεις παρέμειναν σταθεροποιητικές.

Η επιστροφή των ριψοκίνδυνων διαθέσεων πιέζει τον χρυσό, που υποχωρεί 1% στα 1.233 δολ. ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1 δολ. στα 81,50 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v