Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο καθηλώνει τη Wall Street

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών τον ενεργειακό κλάδο. Νέες πιέσεις (-1,6%) στην τιμή του πετρελαίου. Ευνοϊκές ανακοινώσεις από τα Q3 και τα macro. Νέο ρεκόρ της Apple, πτώση της Tesla. Χαμηλότερα η τιμή του χρυσού.

Σε αρνητικό πρόσημο γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street καθώς εντάθηκαν οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Η καλή τεχνική εικόνα των δεικτών, οι ευνοϊκές ανακοινώσεις επιχειρηματικής κερδοφορίας και ο ελεγχόμενος πληθωρισμός, συντηρούσαν έως και πριν από λίγο το "καλό κλίμα" επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση στην Wall Street.

Ωστόσο η επενδυτική ψυχολογία άλλαξε εξαιτίας της νέας πτώση στο πετρέλαιο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,60% στις 16.520 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,38% στις 1.934 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,40% στις 4.403 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street απεκόμισαν σημαντικά κέρδη στην χθεσινή συνεδρίαση, χάρη στα καλά αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων, κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης S&P 500 συγκέντρωσε κέρδη 4,2% στις 4 τελευταίες συνεδριάσεις κι έκλεισε χθες υψηλότερα τόσο από τον μέσο κυλιόμενο όρο 14 ημερών όσο και 200 ημερών, γεγονός που υποδεικνύει βελτιούμενη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο δείκτης Nasdaq είχε την καλύτερη ημερήσια άνοδο σε δύο χρόνια, χάρη στην εκτίναξη της Apple και βιοτεχνολογικών μετοχών.

Τεχνικοί αναλυτές τονίζουν ότι ο S&P 500 ανέκτησε σημαντικά επίπεδα στήριξης αυτή την εβδομάδα, γεγονός που βελτιώνει την βραχυπρόθεσμη εικόνα πορείας του δείκτη.

Εκτιμούν ότι τα τρέχοντα επίπεδα στήριξης του S&P κράτησαν στις 1.906 μονάδες και η επόμενη αντίσταση εμφανίζεται στις 1.925 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Yahoo και η Broadcom ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Η Boeing, η Dow Chemical, η Boston Scientific, η Biogen Idec και η Xerox περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Q3.

Κατά τα λοιπά, η Tesla Motors υποχωρεί 1% κατόπιν της ανακοίνωσης ότι η Daimler πούλησε το μερίδιο 4% στην αμερικανική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 1,2% και διαμορφώνεται ενδοσυνεδριακά σε επίπεδα ρεκόρ στα 103,75 δολάρια.
Από το στατιστικό μέτωπο, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τα στοιχεία για τις πληθωριστικές πιέσεις, που θα «κρίνουν» σε μεγάλο βαθμό το ποτε θα αρχίσει η Federal Reserve να αυξάνει τα επιτόκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 0,1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ στο 12μηνο ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 1,7%.

Στις υπόλοιπες αγορές, στα ασιατικά χρηματιστήρια διατηρήθηκαν οι τάσεις ανάκαμψης, με τον δείκτη
Nikkei στο Τόκιο να κλείνει 2,6%.

Στις ευρωαγορές οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν επιφυλακτικά αλλά ολοκληρώθηκαν με άνοδο, χάρη στις φήμες για πρόσθετες παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές.

Διορθωτικά κινείται η τιμή του χρυσού και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου «χάνει» $8 στα 1.244 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο ξεκίνησε με τάσεις ανάκαμψης αλλά "υπέκυψε" γρήγορα και αυτή την ώρα υποχωρεί 1,6% στα 81,20 δολ. ανά βαρέλι. Η ανάκαμψη νωρίτερα στις τιμές του πετρελαίου στήριξε τις αναδυόμενες αγορές που εμφάνισαν κέρδη επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v