Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η Wall Street

Σε απώλειες γύρισε η Wall Street μόλις εντάθηκαν οι πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο. Πτώση 154 μονάδων για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ. Άνοδος 4,6% για τη μετοχή της Yahoo. Απώλειες 2,6% για το πετρέλαιο. Χαμηλότερα ο χρυσός.

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών τον ενεργειακό κλάδο μετά την αισθητή υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, πτώση σημείωσαν οι 35 από τις 43 συνολικά ενεργειακές μετοχές που διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P λόγω της «βουτιά» 2,6% της τιμής του πετρελαίου.

Στη Wall Street o Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,92% στις 16.461,32 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,73% στις 1,927,11 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,83% στις 4.382,85 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο S&P κέρδισε συνολικά 4,2% στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις και ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε χθες την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων 2 ετών.

H μετοχή της Yahoo ενισχύθηκε 4,6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων στο γ' τρίμηνο.
Αντίστοιχα και ο τίτλος της Broadcom Corp. κινήθηκε ανοδικά 5,7% καθώς τα κέρδη του ομίλου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Στον αντίποδα η μετοχή της Biogen Idec Inc. υποχώρησε 8,2% καθώς απογοήτευσαν οι πωλήσεις του ομίλου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το 80% των εισηγμένων του S&P έχουν ανακοινώσει έως σήμερα μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία στο γ' τρίμηνο.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η μικρή άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ δεν προκάλεσε ανησυχίες καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα και συγκεκριμένα κάτω από τη μέτρηση- στόχο 2% που έχει θέσει η Fed.

Σε περίπτωση που ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 2%, οι επενδυτές θεωρούν δεδομένο ότι η Fed θα προχωρήσει νωρίτερα σε αύξηση των επιτοκίων.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,77 δολ., σημειώνοντας πτώση 0,7% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola ενισχύθηκε 0,1% στα 20,14 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,2648.

Επιπλέον το αμερικανικό 10ετές ομόλογο κινήθηκε ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,24%.

Το πετρέλαιο, όπως προαναφέρθηκε, σημείωσε πτώση 2,6% στα 80,35 δολ./βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,85% στα 1.241 δολ.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v