Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street σε μία άνευρη συνεδρίαση. Πιέσεις ασκήθηκαν στον ενεργειακό κλάδο. Στο επίκεντρο η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Τι αναμένουν οι αναλυτές. Κοντά σε χαμηλό δύο ετών το πετρέλαιο. Πτώση 2,8% για το Twitter. Υποχώρησε το δολάριο.

Με επιφυλακτικότητα κινήθηκαν σήμερα οι επενδυτές μετά από μία εβδομάδα ισχυρής ανόδου για τους δείκτες στη Wall Street.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 16.817,68 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,15% στις 1,961,63 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,05% στις 4.485,93 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον ενεργειακό κλάδο με τις μετοχές Newfield Exploration και Nabors Industries να υποχωρούν άνω του 4%.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Hennessy Fund, Skip Aylesworth, «το πετρέλαιο βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτικών προβληματισμών. Αυτό που παρακολουθούμε είναι μια σημαντική πτώση στην τιμή η οποία έχει αρνητικό αντίχτυπο κυρίως στους παραγωγούς πετρελαίου».

Το πετρέλαιο υποχώρησε σχεδόν σε χαμηλό δύο ετών καθώς σημείωσε πτώση 0,4% στα 80,72 δολ./βαρέλι.

Επιπλέον η μετοχή της Merck κινήθηκε χαμηλότερα 2% καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ ανακοίνωσε μειωμένα καθαρά κέρδη στα 895 εκατ. έναντι 1,12 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Αντίστοιχα, στο επίκεντρο των επενδυτικών πιέσεων (-2,8%) βρέθηκε και ο τίτλος του Twitter με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έως σήμερα ότι το 80% των εισηγμένων του S&P έχουν ανακοινώσει μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία στο γ' τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να αποφασιστεί ο τερματισμός του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων καθώς η αμερικανική οικονομία δείχνει σταθερά στοιχεία ανάκαμψης.

Από πλευράς οικονομικών στοιχείων, οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 0,3% τον Σεπτέμβριο καθώς ο δείκτης ανήλθε στις 105 μονάδες έναντι 104,7 τον προηγούμενο μήνα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,72 δολ., σημειώνοντας πτώση 6,7% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola ενισχύθηκε 0,8% στα 21,36 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,2683, καθώς ικανοποίησαν τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοίνωσε την Κυριακή η ΕΚΤ.

Επιπλέον το αμερικανικό 10ετές ομόλογο υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,26%.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v