Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη Wall

Στα καλά εταιρικά αποτελέσματα και την άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό επταετίας βρίσκουν στήριξοι οι δείκτες της Wall. Η προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. "Βουτιά" έως και 11% για την μετοχή της Twitter.

Θετικά πρόσημα για τους κυριότερους αμερικανικούς δείκτες, καθώς τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ορισμένες εταιρείες και τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από την μέτρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, αντισταθμίζουν τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις τιμές κατοικιών και τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,46% υψηλότερα στις 16.895 μονάδες, ο Nasdaq κατά 1,07% στις 4.533 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,54% υψηλότερα στις 1.972 μονάδες, περίπου 2% χαμηλότερα από το τελευταίο ρεκόρ του.

Από τις μετοχές που εμφανίζουν αξιόλογη κινητικότητα, η μετοχή της Twitter έκανε «βουτιά» έως και 11% λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξής της, μετά την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων της. Πτώση 7,34% για την μετοχή της Kohls, 6,60% για την Coach Inc και 4,53% για την Masco –στις δυο πρώτες περιπτώσεις λόγω προειδοποίησης για τα κέρδη του συνόλου της χρήσης, και στην τρίτη λόγω χαμηλότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα, κέρδη 8,65% καταγράφει η μετοχή της Tesla Motors,5,5% η μετοχή της Amgen, 6,06% της GoPro, 6,02% της AutoNation, 3,90% της Parker Hannifin και 12,09% της Buffalo Wild Wings.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στην διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ξεκίνησε σήμερα, όπου αναμένεται ότι η Janet Yellen, και οι συνάδελφοί της θα επικεντρωθούν στις θετικές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και θα τερματίσουν όπως έχει προγραμματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Παράλληλα, οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως θα αποφασιστεί διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα.

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των αμερικανών διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών τον Οκτώβριο, λόγω της πτώσης στις τιμές των καυσίμων και την βελτίωση στην αγορά εργασίας. Ο δείκτης Conference Board αυξήθηκε στο 94,5 αυτόν τον μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007, έναντι του 89 τον Σεπτέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς η ζήτηση για μηχανολογικό εξοπλισμό και υπολογιστές κινήθηκε πτωτικά. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 1,3%, έχοντας υποχωρήσει κατά 18,3% τον Αύγουστο, και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση 0,5%.

Παράλληλα, τα στοιχεία του δείκτη S&P/Case-Shiller για τις αξίες των ακινήτων σε 20 αμερικανικές πόλεις έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, καθώς οι προϋποθέσεις για παροχή δανείων παραμένουν αυστηρές και οι αυξήσεις στους μισθούς δεν επιταχύνονται.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v