Βαραίνει την Wall Street το ιαπωνικό ΑΕΠ

Απώλειες προκαλεί στις διεθνείς αγορές, η διολίσθηση της οικονομίας της Ιαπωνίας σε ύφεση. Περιορίζουν τις απώλειες στην Wall Street τα καλά εγχώρια στατιστικά. Κινητικότητα λόγω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Συνεχίζει πτωτικά το πετρέλαιο.

H διολίσθηση της ιαπωνικής οικονομίας σε ύφεση εκπέμπει δυσοίωνα σινιάλα και πιέζει χαμηλότερα τις μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πάντως η καλή εξέλιξη των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας καθώς και η κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις με το πετρελαϊκό deal εξαγοράς της Baker Hughes, εμπνέουν κινητικότητα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% σις 17.623 μονάδες, ο S&P κινείται 0,11% χαμηλότερα στις 2.037 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,05% στις 4.687 μονάδες.

Η είδηση ότι το ιαπωνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 1,6% στο γ΄ τρίμηνο επιβάρυνε την διεθνή χρηματιστηριακή ψυχολογία και ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο βούλιαξε 3%.

Η Wall Street έκλεισε με πολύ μικρές μεταβολές στην συνεδρίαση της Παρασκευής, ολοκληρώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο για την αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκε ότι δείκτης μεταποίησης Empire State βελτιώθηκε ελαφρώς τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η κεντρική τράπεζα Fed Νέας Υόρκης, κλείνοντας στις 10,2 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Baker Hughes εκτινάσσεται 16% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της από την Halliburton.

Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται μετά την συμφωνία συνεργασίας με την γερμανική Merck.

Η εταιρία του Botox, Allergan εκτινάσσεται 3% μετά την φήμη συγχώνευσης με την Actavis.

Εν τω μεταξύ, ο κύκλος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, με τα αποτελέσματα του κλάδου λιανικού εμπορίου, μεταξύ των οποίων της Home Depot.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα διεθνή χρηματιστήρια, μεταξύ των οποίων και τα ευρωπαϊκά, αντιδρούν με απώλειες στην διολίσθηση της ιαπωνικής οικονομίας σε ύφεση.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να διολισθαίνουν, και εμφανίζουν πτώση 1%.

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι τιμές του χρυσού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v