Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ρεκόρ Dow και S&P στην Wall Street

Μετά το ρεκόρ ...ακινησίας των 5 τελευταίων συνεδριάσεων, ο S&P επιταχύνει και ενισχύεται σε νέα ιστορικά υψηλά. Πλούσια ροή οικονομικών ειδήσεων από το εγχώριο και διεθνές μέτωπο. Ολοκληρώνονται τα Q3. Ανακάμπτει ο χρυσός με το βλέμμα στην ΕΚΤ.

Μετά από 5ήμερο σερί με πολύ μικρές διακυμάνσεις, το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street αποκομίζει σήμερα μεγαλύτερα κέρδη, με τους δείκτες S&P και Dow Jones να πατούν σε νέα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ.

Η ροή οικονομικών ειδήσεων από το εσωτερικό και το εξωτερικό είναι πλούσια κι έχει μικτές επιδράσεις. Τις συναλλαγές πάντως επιβαρύνει το ξαφνικό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ κι έχει «κουκουλώσει» με χιόνια και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 17.691 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,43% στις 2.050 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,58% στις 4.698 μονάδες.

Ράλι τιμών εμφανίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου υγείας, ενώ και η μικρή κεφαλαιοποίηση ανακάμπτει μετά τις χθεσινές απώλειες.

Χθες στην Wall Street, ο δείκτης S&P 500 κατέκτησε νέο ιστορικό ρεκόρ, αν και ενισχύθηκε μόλις 0,07%. Ο δείκτης είχε εμφανίσει διακύμανση μικρότερη του 0,1% στο κλείσιμο επί 5 συνεχόμενες συνεδριάσεις μέχρι χθες, γεγονός που υποδεικνύει ότι ίσως χάνει την ορμητικότητά του.

Από το εγχώριο μακροοικονομικό μέτωπο σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2% τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της έντονης ανόδου σε μια συγκεκριμένη κατηγορία του «καλαθιού» τιμών,, αλλά πάντως οι πληθωριστικές πιέσεις παρέμειναν περιορισμένες στις περισσότερες άλλες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, ενώ οι τιμές ενέργειας συνέχισαν να υποχωρούν.

Επίσης, ο δείκτης κατασκευαστικού κλίματος ανέκαμψε τον περασμένο μήνα και ανήλθε σε υψηλό 9 ετών.

Οι στατιστικές εξελίξεις από το εξωτερικό ξεχωρίζουν, καθώς ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, μετά την διολίσθηση της ιαπωνικής οικονομίας σε ύφεση.

Επίσης, σημαντική είναι η επίδραση από τον δείκτη οικονομικού κλίματος της Γερμανίας ZEW, που έδειξε βελτίωση στις τάσεις και στήριξε υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ξεχωρίζει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου της Home Depot αλλά και της Urban Outfitters. Με τις ανακοινώσεις των αλυσίδων λιανικού εμπορίου αυτή την εβδομάδα, κλείνει ο κύκλος αποτελεσμάτων Q3 για τις μεγάλες αμερικανικές εισηγμένες.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός κινείται ενισχύεται σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς φημολογείται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να περιλάβει και τις αγορές χρυσού στις προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας, ενώ και η Ρωσία δήλωσε ότι πρόσθεσε πολύτιμο μέταλλο στα αποθέματά της.

Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου ενισχύεται 10 δολάρια στα 1.194 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου συνεχίζει την πτωτική πορεία του και υποχωρεί 1,75% στα 74,37 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v