Στην "σκιά" του Τόκιο η Wall Street

Η ύφεση στην οικονομία της Ιαπωνίας επισκιάζει τις συναλλαγές στην Wall Street και πιέζει ελαφρώς χαμηλότερα τις αμερικανικές μετοχές. Πλούσια κινητικότητα σε επιχειρηματικά deals, ευνοϊκά τα εγχώρια στατιστικά. Πέφτει στα $75 το πετρέλαιο.

H διολίσθηση της ιαπωνικής οικονομίας σε ύφεση πιέζει χαμηλότερα τις μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά τα καλά εγχώρια στατιστικά και η πλούσια κινητικότητα σε επιχειρηματικά deals, περιορίζουν τις απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,02% σις 17.632 μονάδες, ο S&P κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 2.038 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,44% στις 4.687 μονάδες.

Η είδηση ότι το ιαπωνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 1,6% στο γ΄ τρίμηνο επιβάρυνε την διεθνή χρηματιστηριακή ψυχολογία και ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο βούλιαξε 3%.

Με αρνητικά πρόσημα διένυσαν το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά οι δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αργά το απόγευμα, για τις δυνατότητες της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης να αγοράσει κρατικά ομόλογα, έστρεψαν ανοδικά τους δείκτες.

Ανάμεσα στις εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ιαπωνικές μετοχές, ο τίτλος της Sony διολίσθησε 1,8%, η Honda Motor 1,5%, η Panasonic 1%, η Toyota Motor 0,9% και η Nippon Telegraph and Telephone 1,7%.

Η Wall Street έκλεισε με πολύ μικρές μεταβολές στην συνεδρίαση της Παρασκευής, ολοκληρώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο για την αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire State βελτιώθηκε ελαφρώς τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η κεντρική τράπεζα Fed Νέας Υόρκης, κλείνοντας στις 10,2 μονάδες. Επίσης ότι η βιομηχανική παραγωγή έμεινε σχεδόν στάσιμη τον Οκτώβριο μετά την άνοδο του Σεπτεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Baker Hughes εκτινάσσεται 16% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της από την Halliburton.

Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται μετά την συμφωνία συνεργασίας με την γερμανική Merck.

Η εταιρία του Botox, Allergan εκτινάσσεται 3% μετά την φήμη συγχώνευσης με την Actavis.

Εν τω μεταξύ, ο κύκλος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, με τα αποτελέσματα του κλάδου λιανικού εμπορίου, μεταξύ των οποίων της Home Depot.

Στις υπόλοιπες αγορές,οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να διολισθαίνουν, και εμφανίζουν πτώση 1% στα 75,06 δολ. ανά βαρέλι.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του χρυσού με πτώση 3 δολ. στα 75,10 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v