Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To πετρέλαιο πιέζει την Wall χαμηλότερα

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, με τον Dow Jones να οδεύει για την πρώτη εβδομαδιαία πτώση από τις 17 Οκτωβρίου. Κάτω από τα $59 το αργό. Ράλι για τα treasuries. Υποχωρεί και ο χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Αλμα 6% για την Adobe Systems.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να οδεύει στην πρώτη εβδομαδιαία πτώση μετά τον Οκτώβριο, καθώς οι τιμές του αργού συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,46% στις 17.519 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 4.691 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,46% στις 2.026 μονάδες.

«Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η κατάρρευση στις τιμές του αργού δείχνει κάτι για την παγκόσμια ζήτηση» τόνισε αναλυτής στην WSJ. «Το ράλι είχε αρχίσει να κουράζεται. Το αργό αποτελεί μια αφορμή για το selloff» πρόσθεσε ο ίδιος. 

To υπουργείο Εργασίας ανέφερε την Παρασκευή ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε πτώση 0,2% το Νοέμβριο, καταγράφοντας την δεύτερη πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες.Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει κατά 0,1%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,38% στα 1.222 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο βουτάει 2,09% στα 58,70 δολάρια το βαρέλι.

Ο μαύρος χρυσός έσπασε χθες το φράγμα των 60 δολαρίων, επίπεδο στο οποίο είχε να βρεθεί από τον Ιούλιο του 2009. Την Παρασκευή διεύρυνε τις απώλειες μετά την ανακοίνωση της ΙΕΑ ότι υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση το 2015.

Ράλι πραγματοποιεί το αμερικάνικο 10ετες ομόλογο. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στο 2,11%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κινείται στο επίπεδο του 1,25.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Adobe Systems καταγράφει ράλι 6,1%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις που ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις και συμφώνησε στην αγορά της Fotolia για περίπου 800 εκατ. δολάρια.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v