Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το μίνι-ράλι στην Wall Street

Με ώθηση από την Fed, η Wall διατηρεί τάσεις δυναμικής αντίδρασης μετά την καλύτερη συνεδρίαση της χρονιάς. Λαμβάνουν θέσεις για το «παραδοσιακό» εορταστικό ράλι τιμών οι επενδυτές. Ελβετική στήριξη στις ευρωαγορές. Ευρεία ανάκαμψη σε πετρέλαιο, Ρωσία.

Με ώθηση από την καλύτερη συνεδρίαση της χρονιάς, χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οι επενδυτές της Wall Street συνεχίζουν το ράλι τιμών και ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,43% στις 17.614 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,5% στις 2.043 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,46% στις 4.714 μονάδες.

Τόσο οι αμερικανικές μετοχές όσο και το δολάριο εκτινάχθηκαν χθες, όταν η κεντρική τράπεζα Fed σηματοδότησε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων που προβλέπεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο έτος, θα έχουν «αργούς ρυθμούς».

Με την υποστήριξη της ανάκαμψης και στις ενεργειακές μετοχές, ο δείκτης Dow εκτινάχθηκε χθες 1,7% και ο S&P 500 κατά 2%, με την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στο 2014.

Θετική εικόνα σκιαγραφούν οι στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, μειώθηκε κατά 6.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 289.000 νέοι άνεργοι. Τα μεγέθη παραμένουν κάτω από τις 300.000, υποδεικνύοντας χαμηλά επίπεδα απολύσεων και υψηλα επίπεδα προσλήψεων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Rite Aid, η Scholastic και η Nike ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου.

Οι διεθνείς αγορές επιτρέπουν την θεαματική ανάκαμψη της Wall Street, καθώς τόσο οι ασιατικές όσο και οι ευρωπαϊκές αγορές αποκομίζουν εύρωστα κέρδη.

Ο δείκτης Nikkei εκτινάχθηκε 2% και ανάλογη εμφάνιση έχει ο Stoxx Europe 600.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να μειώσει το βασικό επιτόκιο σε αρνητικό επίπεδο για να συγκρατήσει την ανατίμηση του φράγκου, επιτείνει το ευρωπαϊκό ράλι τιμών.

Νηνεμία επικρατεί στο ρωσικό μέτωπο και το ρούβλι ανακάμπτει έναντι του δολαρίου και πλησιάζει τα 60 ρούβλια ανά δολάριο, καθώς η Μόσχα προχωρά σε φραστικές και φυσικές παρεμβάσεις για να συγκρατήσει το εθνικό νόμισμα. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Micex στην Μόσχα καταγράφει τα καλύτερα κέρδη 5ετίας, με άνοδο έως 6,5%.

Το χρηματιστήριο του Ντουμπάι εκτινάσσεται 13%, ενώ την μεγαλύτερη άνοδο από το 2009 εμφανίζουν οι αγορές της Σαουδικής Αραβίας και του Αμπού Ντάμπι.

Οι τιμές του πετρελαίου και των εμπορευμάτων παρασύρονται από την χρηματιστηριακή ανάκαμψη.

Το συμβόλαιο του Brent στο Λονδίνο έχει αποκομίσει κέρδη σχεδόν 5% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v