Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στην Wall Street

Με βήμα σημειωτόν πέριξ των ρεκόρ κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών. Κέρδη 1,2% για το δολάριο. Βουτιά 3,3% για το αργό πετρέλαιο. Απώλειες 1% για τον χρυσό. Πτώση 4,4% για την μετοχή της Wal Mart.

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά τα χθεσινά ρεκόρ, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών. 

Οι αμερικάνικες μετοχές έφτασαν σε νέο ιστορικό υψηλό την Δευτέρα, λαμβάνοντας ώθηση από την δραστηριότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, την άνοδο της Apple και το άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων που οδήγησε σε ράλι των τραπεζών. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 18.312 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% στις 5.073 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,01% στις 2.129 μονάδες.

Βουτιά 4,4% πραγματοποιεί η μετοχή της Wall Mart, μετά την ανακοίνωση για πτώση 7% στα κέρδη τριμήνου.

Οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών υποχωρούν μαζί με τις τιμές του πετρελαίου. Οι ενεργειακές μετοχές στον S&P 500 έπεσαν 1,1% σε χαμηλό ένα μήνα. Απώλειες 1,1% καταγράφει η Chevron, ενώ οι Diamond Offshore Drilling και Τransocean διολισθαίνουν πάνω από 4,8%.

Ανοδικά συνεχίζουν οι μετοχές των τραπεζών, διευρύνοντας τα κέρδη της Δευτέρας.

Άλμα 15% πραγματοποιεί η Take-Two Interactive Software, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις σημείωσαν άλμα 20,2% τον Απρίλιο, στις 1, 14 εκατομμύρια κατοικίες από 944.000 τον Μάρτιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων επτά ετών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις των νέων κατοικιών θα ανέλθουν στα 1,02 εκατομμύρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,14, κάτω 1,2% σε σχέση με το 1,33 την προηγούμενη ημέρα. Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 19 Μαρτίου.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου διολισθαίνει 3,3% στα 57,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει απώλειες 1,03% στα 1.216 δολάρια ανά ουγκιά.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v