Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 150 μονάδων στην Wall μετά το ΑΕΠ

Πιο βαθιά στο κόκκινο οι δείκτες στην Wall Street υπό το βάρος των μάκρο. Αλμα 3% για το αργό πετρέλαιο. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,10 ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κέρδη 1% για τα αμερικάνικα treasuries. Άνοδος 1% για την μετοχή της Intel.

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στην Wall Street, μετά την αρνητικά αναθεώρηση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του έτους και την μεγάλη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,85% ή 153 μονάδες στις 17.972 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,65% χαμηλότερα στις 5.064 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,70% στις 2.106 μονάδες.

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεν ήταν μια μεγάλη αλλαγή και η αγορά εστιάζει στο τι θα συμβεί μετά. Υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα εκεί έξω» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθεώρησε το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου στο -0,7%, από 0,2% που είχε υπολογίσει τον προηγούμενο μήνα.Μεγάλο μέρος της αρνητικής αναθεώρησης οφείλεται στο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα και τα χειρότερα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής.

Οι αναλυτές της Wall Street προέβλεπαν ύφεση 1%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 90,7 μονάδες τον Μάιο από 95,9 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 89,9 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3% στα 59,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,02% στα 1.189 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, αλλά διολισθαίνει έναντι του ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, άνοδο 1% καταγράφει η τιμή του 10ετους ομολόγου. Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,11%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Intel σημειώνει άνοδο 1%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v