Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Eλλάδα προβληματίζει την Wall Street

Στο κόκκινο οι δείκτες στην Wall Street, με τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα στο επίκεντρο. Στο 1,12 ενισχύεται το ευρώ. Απώλειες για χρυσό και αργό πετρέλαιο. Υποχωρούν οι πιέσεις στα αμερικάνικα ομόλογα. Άλμα 1,8% για την Apple.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά την νέα τροπή που παίρνουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,85% ή 155 μονάδες στις 17.989 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,72% χαμηλότερα στις 5.123 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,62% στις 2.111 μονάδες.

«Είναι λογικό το κλίμα από την Ευρώπη όσον αφορά τις ελληνικές διαπραγματεύσεις να επηρεάζει την Wall Street. Κάθε στοιχείο γύρω από αυτό παρακολουθείται πολύ προσεκτικά» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Eν τω μεταξύ, θετικά ήταν τα στοιχεία από το μέτωπο των μάρκο. Η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συρρικνώθηκε κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2015, λιγότερο από την προηγούμενη μέτρηση για ύφεση 0,7%.Η νέα αναθεώρηση του ΑΕΠ ήταν σύμφωνα με την πρόβλεψη των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,31% στα 1.173 δολάρια, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,54% στα 60,63 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

H απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 2,39%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple καταγράφει άνοδο 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v