Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στην Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην Wall, μετά τα στοιχεία που έδειξαν άλμα στις καταναλωτικές δαπάνες. Στο επίκεντρο παραμένει η Ελλάδα. Κάτω από τα $60 υποχωρεί το αργό πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση 1,2% για την μετοχή της Netflix.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές την Πέμπτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

«Θα είμαστε όμηροι των εκτιμήσεων μας για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα» ανέφερε αναλυτής στο CNBC.

O Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 18.026 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,26% στις 2.114 μονάδες. 

Από το μέτωπο των μάκρο, μικρή άνοδο σημείωσε ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιουνίου, στις 271.000 από 268.000.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Μάιο.Συγκεκριμένα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,9% τον Μάιο, έναντι προβλέψεων για άνοδο 0,7%. Τον Απρίλιο είχαν μείνει σταθερές.

Το άλμα 0,9% είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Αύγουστο του 2009.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,60% στα 59,90 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,08% στα 1.172 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,12.

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, στο 2,40%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Netflix υποχωρεί 1,2%. Αναλυτές της Citigroup υποβάθμισαν την σύσταση σε «neutral» από «buy».

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v