Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall Street και μετά τη Fed

Παραμένει σε ανοδικό κανάλι το αμερικανικό χρηματιστήριο και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed. Βουτιά άνω του 10% για το Twitter. Νέα πτώση σημειώνει η ο χρυσός. Κάτω από τα 48 δολάρια το πετρέλαιο υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Μικρά κέρδη καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση της Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η Fed αφήνει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο μεταξύ 0 έως 0,25% με τους Κεντρικούς Τραπεζίτες ωστόσο να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ένδειξη -σύμφωνα με τους αναλυτές- που δεν αποκλείει αύξηση των επιτοκίων ακόμα και τον Σεπτέμβριο.

O Dow Jones κινείται στις 17.732 μονάδες με άνοδο 0,58%, ο Nasdaq ενισχύεται 0,21% στις 5.100 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 0,56% στις 2.105 μονάδες. 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Wall Street έσπασε το καθοδικό σερί των πέντε πτωτικών συνεδριάσεων καθώς οι φόβοι για την πορεία του χρηματιστηρίου της Κίνας μετριάστηκαν.

«Στις αποτιμήσεις των μετοχών έχει ενσωματωθεί μια αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο», εξηγεί αναλυτής της CMC Markets.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το εταιρικό «μέτωπο» ισχυρές απώλειες 10% καταγράφει η μετοχή του Twitter καθώς οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν από την αύξηση του αριθμού των νέων χρηστών που ανακοίνωση η εισηγμένη.

Σταθεροποιητικά η MasterCard που ανακοίνωσε κέρδη ανάλογα με τις προσδοκίες των αναλυτών. Αντίθετα ισχυρά κέρδη καταγράφει η Citrix με την εταιρία να ανακοινώνει κέρδη καλύτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Υψηλό όγκο συναλλαγών αναμένεται να συγκεντρώσουν και οι τίτλοι των Whole Foods και Facebook αφού οι δυο εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ νέα πτώση σημειώνει ο χρυσός με την τιμή του να υποχωρεί στα 1.095 δολάρια ανά ουγκιά. Το πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 0,67%, στα 47,6 δολάρια ανά βαρέλι.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v