Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τα επιτόκια στο επίκεντρο

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street με τα αποτελέσματα των εισηγμένων και τις εκτιμήσεις για τις κινήσεις της Fed να «πρωταγωνιστούν». Νέες απώλειες καταγράφει ο χρυσός. Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο. Κερδίζει έδαφος το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και στα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 17.736 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 5.123 μονάδες ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 2.097 μονάδες με πτώση 0,07%. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με τη Fed να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων στο Φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά τα macro με ρυθμό 2,3% έτρεξε η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο, έναντι προβλέψεων για άνοδο 2,8%. Η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 2,9%, ενώ οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 5,3%.

Σημειώνεται πως το α΄ τρίμηνο ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 0,6%.

Εν τω μεταξύ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου και ανήλθαν στις 267.000.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν στις 275.000.

Από το εταιρικό μέτωπο απώλειες καταγράφει η μετοχή του Facebook μετά την ανακοίνωση από την εταιρία μειωμένων κερδών το β΄ τρίμηνο του 2015.

Σε πτωτικό κανάλι οι Whole Food Markets και Anheuser καθώς τα αποτελέσματα των εισηγμένων δεν ικανοποίησαν επενδυτές και αναλυτές.

Αντίθετα ισχυρά κέρδη σημειώνει η φαρμακευτική Synergies μετά τις πρώτες θετικές ενδείξεις φαρμακευτικού σκευάσματος της εταιρίας.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου καταγράφει κέρδη ύψους 0,8%, στα 49,19 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός συνεχίζει την πτώση του αφού η τιμή του υποχωρεί κατά περίπου 0,6%, στα 1.086 δολάρια.

Απώλειες για το ευρώ, με το κοινό νόμισμα να υποχωρεί έναντι του δολαρίου στα επίπεδα των 1,09.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v