Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη Fed. Κέρδη 1% για αργό πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύεται στο 1,14 το ευρώ. Βουτιά 7% για τη μετοχή της Gap.

Oριακή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα πρακτικά από την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο.

O Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 17.103 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% υψηλότερα στις 4.821 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 2.019 μονάδες.

Οι τιμές στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που εισήγαγαν οι ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση 0,1% τον Σεπτέμβριο, αρκετά μικρότερη από την υποχώρηση 1,6% τον Αύγουστο.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι τιμές εισαγωγών έχουν υποχωρήσει περίπου 10,7%, κυρίως λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου και του ισχυρότερου δολαρίου.

Eν τω μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου τα αποθέματα χονδρικής κατέγραψαν άνοδο 0,1% στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο τα αποθέματα είχαν σημειώσει πτώση 0,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σκαρφαλώνει πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1%. Ο χρυσός ενισχύεται 0,9%, στα 1.155 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Gap βουτάει 7%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v