Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρώνεται ”χαλί” για ράλι στη Wall

Με σημαντικά κέρδη αναμένεται να ανοίξει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις άνωθεν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στο subprime, αναμένοντας τις ομιλίες του προέδρου κ. George W. Bush και του κεντρικού τραπεζίτη κ. Ben Bernanke, ενώ και τα στοιχεία των προσωπικών εισοδημάτων και δαπανών συνηγορούν σε ένα ισχυρά ανοδικό άνοιγμα στη Wall. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Με σημαντικά κέρδη αναμένεται να ανοίξει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις άνωθεν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στο subprime, αναμένοντας τις ομιλίες του προέδρου George W. Bush και του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, ενώ και τα στοιχεία των προσωπικών εισοδημάτων και δαπανών συνηγορούν για ένα ισχυρά ανοδικό άνοιγμα στη Wall.

Ειδικότερα, εντός της ημέρας αναμένεται ομιλία του προέδρου κ. George W. Bush, κατά την οποία θα ανακοινώσει τα μέτρα στα οποία προχωρά η αμερικανική κυβέρνηση για την απομάκρυνση του ενδεχόμενου κύματος μη αποπληρωμών στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, κ. Ben Bernanke, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Fed στο Jackson Hole.

”Η αγορά θέλει και περιμένει μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 18 Σεπτεμβρίου. Αυτό που περιμένει να ακούσει στην αυριανή ομιλία είναι σχόλια του κ. Bernanke που υποδεικνύουν σαφώς μια τέτοια πρόθεση. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αρνητικό για την αγορά”, σχολιάζει ο κ. Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fitzgerald.

Εν τω μεταξύ, και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προ ολίγου για αύξηση εισοδημάτων και δαπανών υψηλότερη του αναμενομένου αλλά και για διαμόρφωση του δομικού πληθωρισμού ηπιότερα των προσδοκιών βελτιώνουν περαιτέρω το κλίμα στην αγορά.

Ειδικότερα, οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 0,1%. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,3%.

Στο μέτωπο των προσωπικών εισοδημάτων εμφανίστηκε αύξηση 0,5% στο ίδιο διάστημα, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,3%. Η προηγούμενη μέτρηση είχε δείξει αύξηση 0,4%.

Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός εμφάνισε αύξηση κατά 0,1% τον Ιούλιο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Τα παράγωγα συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς δείχνουν ανοδική κίνηση της τάξεως του 0,80% - 1% και για τους τρεις δείκτες αναφοράς.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,01%, στις 6.274 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,29%, στις 5.663 μονάδες. Άνοδος 1,11% για τον DAX 30 που κινείται στις 7.603 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v