Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισε η Wall Street στην ημιαργία της Μαύρης Παρασκευής. Αισιοδοξία για τις λιανικές πωλήσεις την "Ημέρα των Ευχαριστιών". Νέες πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο. Κάτω από το 1,06 δολ. το ευρώ. Αναστολή διαπραγμάτευσης για το ADR της Εθνικής.

Με οριακές διακυμάνσεις κινήθηκε η Wall Street σε μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω της ημιαργίας της Μαύρης Παρασκευής στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος- όπως ήταν αναμενόμενο- βρέθηκαν οι λιανικές πωλήσεις με τους αναλυτές να αισιοδοξούν ότι οι φετινές επιδόσεις θα είναι καλύτερες από πέρυσι. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, οι αγορές από το internet ήταν αυξημένες 22% σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό πρόσημο (εξαίρεση ο Dow) παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου και της «βουτιάς» 5,5% στο κινεζικό χρηματιστήριο εξαιτίας των απογοητευτικών macro.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,09% στις 17.798 μονάδες, ο S&P κατέγραψε οριακή άνοδο 0,05% στις 2.090 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,23% στις 5.128 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,1%, ο S&P παρέμεινε αμετάβλητος και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,4%.

Από πλευράς τίτλων, πρωταγωνιστής των απωλειών ήταν ο ενεργειακός κλάδος καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε εκ νέου, τούτη τη φορά κατά 2,6% στα 41,39 δολάρια ανά βαρέλι. Οι μετοχές των Chevron και Exxon Mobil κινήθηκαν χαμηλότερα 0,6% και 0,1% αντίστοιχα.

Επιπλέον, την αναστολή διαπραγμάτευσης του ειδικού δικαιώματος της Εθνικής (ADR) ανακοίνωσε σήμερα το New York Stock Exchange καθώς η τιμή του έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω του ορίου του 1 δολαρίου. Όπως αναφέρει το ΝYSE, «ο τίτλος δεν είναι κατάλληλος για διαπραγμάτευση λόγω "υπερβολικά χαμηλών" επιπέδων της τιμής».

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε νέο υψηλό επτά μηνών έναντι του ευρώ καθώς ενισχύθηκε 0,3% στο 1,0582 δολ. από 1,0610 δολ. την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,3% στα 1.056 δολ./oz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v