Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενο Brexit. Πτώση 1% για το αργό πετρέλαιο. Κάτω από το 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύεται το γεν. Απώλειες 0,7% για τη βρετανική λίρα.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο Brexit και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση της Fed.

Ο Dow Jones κινείται 0,62% χαμηλότερα στις 17.621 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,61% στις 4.819 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,63% στις 2.065 μονάδες.

Oι δείκτες στη Wall Street έχουν κλείσει σε αρνητικό έδαφος για τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις, μόλις λίγες ημέρες αφότου ο S&P 500 σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες ότι τα χαμηλά επιτόκια και η ήπια ανάπτυξη θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις τιμές των μετοχών. Το κλίμα ωστόσο έχει ανατραπεί, με τους επενδυτές να επαναξιολογούν το πρόσφατο ράλι και να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός, το γεν και τα ομόλογα.

«Το Brexit ρίχνει λάδι στη φωτιά για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν το ρίσκο. Οι αγορές είναι ήδη ανήσυχες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την αδυναμία της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών να αντιμετωπίσει την κάμψη», δήλωσε στο Βloomberg o Jasper Lawler, αναλυτής στη CMC Markets στο Λονδίνο.

Από το μέτωπο των μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,5% τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,3%. Τον Απρίλιο είχαν ενισχυθεί κατά 1,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τριών ετών.

Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων και βενζίνης, η άνοδος τον Μάιο περιορίστηκε στο 0,3%.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν 1,4% τον Μάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική πορεία, υποχωρώντας 1,08% στα 48,45 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα, στα 1.288 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει πτώση 0,7% έναντι του δολαρίου, στη 1,417 δολάρια.

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν να κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 1,58%.

Στο ταμπλό, βουτιά 4% καταγράφει η μετοχή της American Express.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v