Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed δεν άλλαξε το «κλίμα» στη Wall Street

Δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τη Wall Street οι ανακοινώσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας καθώς οι δείκτες σημείωσαν ήπιες διακυμάνσεις. Νέες απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο. Κέρδη για το χρυσό.

Mικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα στη Wall Street στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed, ενώ παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής τα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατήρησε όπως αναμενόταν αμετάβλητα τα επιτόκια στο επίπεδο του 0,25% με 0,50%. Όπως τονίζει η οικονομία αναπτύχθηκε τον Ιούνιο με μέτριο ρυθμό και η απασχόληση ανακάμπτει.
Παράλληλα εκτιμά πως τα ρίσκα για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας είναι μειωμένα.

Αναλυτές από το CME Group εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να προχωρήσει το Σεπτέμβριο η Fed σε μια αύξηση επιτοκίων είναι 30%.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη της τάξεως του 6,5% κατέγραψε η Apple καθώς τόσο τα αποτελέσματά της όσο και ο αριθμός των iphone που πούλησε ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Με θετικό πρόσημο και η Goodyear μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Αντίθετα η νέα υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών προκάλεσε πιέσεις στις μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Verizon, American Express, Merck. Aπώλειες σημείωσαν Intel, General Electric, Wal-Mart

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών στοιχείων, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ειδικότερα οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν κατά 4% τον Ιούνιο. Εξαιρουμένης της ευμετάβλητης κατηγορίας του τομέα των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες διολίσθησαν κατά 0,5%, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών ενισχύθηκε 0,2% τον Ιούνιο στις 111 μονάδες, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 1,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,3% στα 41,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,5% υψηλότερα, στα 1.339 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της στερλίνας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,1 έναντι του δολαρίου.

Ο Dow Jones oλοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 18.472 μονάδες με οριακή πτώση 0,01%, ενώ ο S&P υποχώρησε 0,12%, στις 2.166 μονάδες.

Κέρδη 0,58% για τον Nasdaq, που ενισχύθηκε στις 5.139 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v