Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hπιες μεταβολές στη Wall με πετρέλαιο, αποτελέσματα στο προσκήνιο

Mικρές διακυμάνσεις στη Wall Street. Στο μικροσκόπιο των επενδυτών τα μεγέθη των εισηγμένων και η νέα υποχώρηση των πετρελαικών τιμών. Iσχυρές απώλειες για τη Ford. Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός.

Μικτές τάσεις διαμορφώθηκαν στη συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων, την πτώση των πετρελαϊκών τιμών αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι οι δείκτες παραμένουν σε επαφή με τα ιστορικά υψηλά αλλά χρειάζονται νέα «καύσιμα» για να κινηθούν υψηλότερα.

Μερίδα εξ αυτών θεωρεί ωστόσο θετικό το γεγονός ότι οι δείκτες δεν καταγράφουν ισχυρή πτώση, παρά τις αρνητικές ειδήσεις από το μέτωπο των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Από τις εταιρικές ειδήσεις ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Ford καθώς τα μεγέθη του αμερικανικού κολοσσού δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Αντίθετα με θετικό πρόσημο η Harley-Davinson που ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων. Από τον Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Αpple, Home Depot, Visa, Coca Cola. Στο κόκκινο έκλεισαν Caterpillar, Chevron, Verizon, Εxxon Mobil.

Σε ό,τι αφορά τις μακροοικονομικές ειδήσεις ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου αυξήθηκε στις 266.000 από το χαμηλό τριών μηνών των 252.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 260.000.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων την Πέμπτη, λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,5% στα 1.341 δολάρια ανά ουγκιά, το υψηλότερο κλείσιμο για πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 13 Ιουλίου.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως έκλεισε 1,8% χαμηλότερα στα 41.1 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το γεν διολίσθησε έναντι του δολαρίου, μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η ιαπωνική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στην BoJ να προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση. Η ισοτιμία υποχώρησε στα 105,5 γεν το δολάριο.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 18.456 μονάδες με οριακή πτώση 0,09%, ενώ ο S&P ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.170 μονάδες με κέρδη 0,16%.

Ανοδος 0,30% για τον Νasdaq που «έκλεισε» στις 5.154 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v